Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Augusztus 29. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Lánglovagok

Megleckéztette a TIGÁZ a katasztrófavédelmet

Megleckéztette a TIGÁZ a katasztrófavédelmet

Számlatartozás miatt szünetelt a gázszolgáltatás a szentendrei tűzoltólaktanyában.

A katasztrófavédelem hibájából több mint egy napon át a szentendrei tűzoltóknak vezetékes gáz hiányában nélkülözniük kellett a gáztűzhelyet, a tisztálkodáshoz a vizet pedig egy 60 literes villanybojlerrel melegítették.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője a Lánglovagok.hu érdeklődésére közölte: a TIGÁZ Zrt. augusztus 23-án 9 óra 40 perckor 30 napon túli számlatartozás miatt leállította a gázszolgáltatást a Szentendrei Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületében. Az adminisztrációs hibából fakadó 36 ezer forintos tartozást a katasztrófavédelem még aznap rendezte, így a szolgáltatás másnap, augusztus 24-én 13 órakor helyreállt.

Nem vár örökké a TIGÁZ

Száraz Gábor, a TIGÁZ Zrt. szóvivője a tűzoltóportálnak az általános gyakorlatukról elmondta, hogy a szolgáltatás felfüggesztését minden esetben 10 ezer forintot meghaladó tartozás esetén kezdeményezik; a hatályos jogszabályi háttér értelmében nem lakossági felhasználók esetében – így a katasztrófavédelemnél is - a számla esedékességétől számított 30 nap elteltével.

Amennyiben a számlát az ügyfél az azon feltüntetett határidőig nem fizeti meg, a TIGÁZ Zrt. értesítést küld, és kéri a felhasználó közreműködését a hátralék rendezésére. Amennyiben a fizetés elmarad, újabb felszólítás útján ismertetik az esetlegesen felmerülő szankciókat, a díjhátralék miatti kikapcsolás kezdeményezésének lehetőségét.A szolgáltatást csak a végső esetben függesztik fel, amennyiben a többszöri értesítés ellenére sem fizetik meg a 30 napon túli tartozást.

Amennyiben a felhasználó rendezi a teljes lejárt tartozását, a tudomásszerzéstől számított 24 órán belül - ez jellemzően ennél lényegesen rövidebb idő - TIGÁZ Zrt. kezdeményezi a szolgáltatás visszakapcsolását; ennek legkésőbb a következő munkanapon meg kell történnie. A szolgáltatás helyreállításának költsége - melynek díjtételei jogszabály által kötöttek - a szerelési munkálatok időtartamától és a szerelők számától függ, az óradíja 5330 forint - közölte Száraz Gábor.

Hanyagság vagy túl nagy adósság?

Mukics Dániel arra a kérdésre már nem válaszolt, hogy mennyi ideig nem fizették a számlát, és az ügy kapcsán felmerült-e személyi felelősség. A helyettes szóvivő azt sem közölte, idén hány laktanyában jártak így; mint emlékezetes, korábban kábeltévé és tankolás terén akadtak gondok.

Az viszont tény, hogy júliusban 1 milliárd 89 millió forintra dagadt a katasztrófavédelem adóssága, annak ellenére, hogy az előző év végén a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból való átcsoportosítás révén hiány nélkül futottak neki a 2016-os évnek.

Fotó: varkapu.info

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.