Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 17. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Megszűnik a kistérségi társulás, de lesz együttműködés

Megszűnik a kistérségi társulás, de lesz együttműködés

Többször ülésezett az elmúlt időszakban a kistérségi társulás, amely a járási rendszer bevezetésével megszűnik. A régiós együttműködés lezárása után azonban mikrotársulások jöhetnek létre a térségben.

A járási rendszer január elsejei bevezetésével lényegében szükségtelenné válnak a kistérségi társulások, melyek közül régiónké többször is ülésezett az elmúlt időszakban. A tagok ugyanis még néhány kérdést megtárgyalnak mielőtt lezárul ez a fajta együttműködés. A települések közül többen azonban már most jelezték, hogy szeretnék folytatni a partnerséget, ám azt a jövőben mikrotársulásokba szerveződve tennék feladatok mentén.

Az eddig kistérségi szinten működő Dunakanyar Kistérségi Szociális Intézmény visszakerül Szentendréhez. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat viszont jogutód nélkül megszűnik, de egy új társulás jön majd létre ezeknek a feladatoknak az ellátására. Az E-Közigazgatási közös rendszer is leáll, pontosabban a települések saját maguk látják el ezt a feladatot a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a