Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 16. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Megvan a költségvetés, 400 milliós hitelt kaphat Szentendre

Megvan a költségvetés, 400 milliós hitelt kaphat Szentendre

Megkaphatja az önkormányzattal együttműködő banktól a 400 milliós igényelt hitelt Szentendre, miután a város képviselő-testülete elfogadta múlt héten a költségvetést.

A szentendrei polgármesteri hivatal dolgozói az elmúlt időszakban gőzerővel dolgoztak a város költségvetésének előkészítésén, melyet a legutóbbi testületi ülésen tárgyaltak a képviselők. Szentendre gazdasági tervei közt az adósság rendezésről is egyeztetett a közgyűlés. Polányi Sándor, reorganizációért felelős alpolgármester szerint jelenleg úgy tűnik, hogy a jövő évi költségvetésben képes a város 600 millió forint működési eredményre. Ezzel szemben azonban 800 millió forint az adósság szolgálata az önkormányzatnak. Az érdemi megbeszéléseket azonban az alpolgármester vélemény alapján csak a második 400 millió forint lehívása után lehet elkezdeni.

Miután a testület elfogadta a költségvetési előterjesztést, az önkormányzattal együttműködő bank is jóváhagyta a 400 milliós hitelt a városnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.