Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 09. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Megvan az új alpolgármester

Megvan az új alpolgármester

Budai Otíliát választotta gazdasági alpolgármesterré a szentendrei képviselő-testület csütörtökön. Az új alpolgármester feladata az önkormányzati reorganizáció során létrejött rendszer működtetése és felügyelete lesz.

A polgármesteri hivatal MTI-hez eljutatott közleménye szerint az ülésen Polányi Sándor, a távozó reorganizációs alpolgármester kilenc hónapra szóló megbízatása kapcsán elmondta, hogy „Szentendre kikerült az adósságcsapdából, és kiépült az a rendszer, amelynek segítségével biztosítható a város fenntartható gazdálkodása”.

Polányi Sándor kiemelte: létrehozták a heti cash-flow menedzsmentet, az üzleti kontrolling irodát, új felső- és középvezetői érdekeltségi rendszert építettek ki, valamint újraértelmezték az egyéni felelősség fogalmát a tervezésben és a gazdálkodásban.

A közleményben kitértek arra, hogy az elmúlt hónapokban gyökeresen átalakították az önkormányzat és cégei, valamint a hivatal működését. Mint rámutattak: a gazdasági alpolgármesteri funkció nem politikai, hanem szigorúan szakmai jellegű.

Bízunk benne, hogy a jegyző státuszához hasonlóan e pozíció is ciklusokon átívelő szakmai feladatkörré válhat” – áll a közleményben.

Polányi Sándor ez év februárjától dolgozott reorganizációs alpolgármesterként Szentendrén. A város fejvadász cégen keresztül, apróhirdetésben keresett szakembert a gazdasági alpolgármesteri posztra, amelyre tizenhárman jelentkeztek. Budai Otília várhatóan decembertől irányítja a város gazdálkodását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni