Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 24. 18:13, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megvannak az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjai

Megvannak az Ars Sacra Filmfesztivál díjazottjai

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese Domokos János A te neved című filmje lett, a rövid dokumentumfilm kategóriát Balla Dávid alkotása, a Ne bámuljanak már című film nyerte,

míg a rövid, fikciós szekcióban Chilton Nóra Telefonok összetörve és célkeresztben című alkotása bizonyult a legjobbnak az Ars Sacra Filmfesztiválon - közölte az Ars Sacra Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a beérkezett, nyolcvanhárom, két évnél nem régebbi filmből az öttagú zsűri - Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró - negyvennégy alkotást választott a versenyprogramba.

A kategóriák győztesei mellett több különdíjat is kiosztottak. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíjával a székelyudvarhelyi Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola című alkotását jutalmazta, a Nemzeti Művelődési Intézet Közösség-díját a Világítani fogok című, Huszár Domonkos és a Shoeshine.hu közös filmje kapta.

A Hagyományok Háza Hollós László és Dala István a Válaszút vándora című, Kallós Zoltánról készült portréfilmet jutalmazta. A Katolikus Rádió a Sára nővér rendezője, Erhardt Ágoston és Marossy Gyula portréfilmjét díjazta. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Mohi Sándor rendező-operatőr vehette át.

Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül harmadik alkalommal rendezték meg a filmfesztivált, amelynek az idén a Tabán Artmozi adott otthont szeptember 16. és 23. között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.