Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 13. 07:44, kedd | Bulvár
Forrás: infovárosok

Mi a közös John Travoltában és Richard Gere-ben? Mutatjuk! - VIDEÓVAL

Mi a közös John Travoltában és Richard Gere-ben? Mutatjuk! - VIDEÓVAL

10 dolog, amit eddig nem tudtál a 40 éves Grease című musicalről

Ki ne ismerné a „Summer Nights” vagy a „You’re The One That I Want” című dalokat? És ki ne látta volna az idén 40 éves Grease című filmmusicalt? De azt vajon tudod, hogy mi a közös John Travoltában és Richard Gere-ben, vagy miért nem használt mosdót Olivia Newton-John egy álló napig a forgatások alatt?

1. A kezdetek
A Grease eredeti verziója egy ötórás, 1971-es amatőr előadás volt Chicagoban, az átdolgozott darab 1972 februárjában debütált New Yorkban az Off-Broadway-en. A nagy sikerre való tekintettel néhány hónap múlva a produkció átköltözött a Broadway-re és 1980-ig összesen 3388 előadást ért meg.

2. A Grease és Richard Gere
A londoni premier sem váratott sokat magára, 1973-ban megérkezett a musical a West Endre is. Itt Danny Zukoként, élete első jelentősebb szerepében az akkor 24 éves Richard Gere mutatkozott be. A YouTube-on elérhető az 1973-as londoni előadás „Summer Nights” című dala, a felvételen Gere a korabeli technikának megfelelően zsinóros kézimikrofonba énekli az azóta kultikussá váló duettslágert partnerével.


3. Színpadról a vászonra
Az 1978-as film jócskán változtatott az alapmű eredeti történetén, néhány dal kimaradt, míg négy új sláger is született az alkotómunka során. Meglepő, de a Frankie Valli előadásában hallható főcímdal sem szerepelt az eredeti musicalben. A népszerű énekes engesztelésképpen kapta a számot, eredetileg a „Beauty School Dropout”-ot énekelte volna, de az ötvenes évek egyik legnépszerűbb sztárját, Frankie Avalont választották a Frenchy nevű karakter képzeletében megjelenő figura alakítására.

4. Burger Palace Boys vs. T-Birds
A John Travolta által életre keltett Danny Zuko bandája az alapműben Burger Palace Boys névre hallgatott, ez a filmben az autókra és autóversenyekre mutató T-Birdsre változott, a lányok bandája viszont maradt Pink Ladies.

5. Presley és Travolta
John Travolta a forgatás előtt hosszabb ideig játszotta Doddy szerepét a színpadi verzióban, ám erről mit sem tudott Allan Carr producer, aki tévénézés közben, egy filmsorozatban figyelt fel a fiatal színészre, és azonnal tudta, ő az ideális Danny Zuko. Korábban Henry Winklernek, a Paramount sztárjának szánták a karaktert, de ő nem vállalta, sőt az akkor már korosabb Elvis Presley is szóba került, de ezt a verziót elvetették, többek között az énekes „aputeste” miatt.



6. A mormon vallás és a Grease
Sandy szerepét a The Osmonds együttesből megismert Marie Osmond kapta volna, ám az énekesnő úgy érezte, mormon vallása tanaival nem összeférhető az a vadóc életérzés, ami a történet végén hatalmába keríti az amúgy naiv gimnazista lányt.

7. Olivia Newton-John és a pletykák
Olivia Newton-John vállalta el végül a női főszerepet, aki 29 éves volt a forgatás ideje alatt, több mint 10 évvel idősebb az általa megformált karakternél.

8. Szorult helyzet
Sandy ikonikus, szűk, fekete nadrágja egy igazi, korhű, ötvenes évekbeli darab, amit a Paramount raktárában találtak. Sajátos szabásának köszönhetően, illetve amiért szorult a zipzár, a nadrágot konkréten rávarrták Olivia Newton-Johnra. Mivel csak levágni lehetett róla a ruhadarabot, így az egész napos forgatás alatt inni sem mert, nehogy probléma legyen az öltözéssel.



9. Először a magyar mozikban
A filmet a magyarországi mozik először a húszéves évfordulón vetítették, bár televízióban már korábban is látható volt idehaza.

10. Kasszasiker
A film 40 év alatt közel négyszázmillió dollár bevételt hozott, így a Grease a filmtörténet egyik legnagyobb kasszasikere, amely legközelebb november 13-án 16:10-kor látható a Paramount Channel műsorán.

Címkék: film, grease

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.