Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Szeptember 21. 14:46, szerda | Életmód
Forrás: ITE

Milyen egy modern névjegykártya?

Milyen egy modern névjegykártya?

A névjegykártya napjainkban már nem számít különlegességnek, hiszen a vízvezeték-szerelőtől kezdve a pénzügyi tanácsadón keresztül a plasztikai sebészig számos területen alkalmazzák a kis kártya kínálta előnyöket.

Ugyan szigorú szabályai nincsenek elkészíttetésének, de a megfelelő design és a rajta elhelyezett információk szempontjából bizony érdemes néhány dologra figyelni.

A kevesebb néha tényleg több

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a névjegykártya több mint pusztán egy aprócska papírdarab, amely elérhetőségeinket tartalmazza. Rendkívül fontos tehát a személyre szabás, az egyediség és ugyanakkor az igényes kivitelezés mellett sem mehetünk el. Mindez a céges image építésére éppen úgy hatással van, mint a piacon tevékenykedő szakemberként saját megítélésünkre. Ugyan ma már szinte végtelen lehetőségeink vannak a névjegykártya megálmodását illetően, de fontos, hogy ne veszítse el az eszköz eredeti célját. A név és az elérhetőség hangsúlyozása minden esetben előnyt kell, hogy élvezzen, s ehhez adhatunk hozzá némi pluszt a megfelelő design kiválasztásával. Nem érdemes túlzsúfolttá tenni a kártyát, ez ugyanis akár zavaró is lehet. A Facebook profil megadása nem biztos, hogy szükséges, mint ahogyan telefonszám és e-mail cím tekintetében is érdemes csak egy-egy elérhetőségre hagyatkozni.

Klasszikus vagy modern?

A hagyományos megoldások főként akkor bizonyulnak jó választásnak, ha nincsenek extra igényeink. Az elegáns, klasszikus névjegykártyákkal biztosan nem lehet mellélőni, és ezek gyakorlatilag tevékenységi körtől függetlenül megállják helyüket. Sokan vannak azonban, akik szeretnének névjegykártya terén is kitűnni a tömegből. Egy feltűnő színnel vagy mintázattal elérhető, hogy a kártya azonnal észrevehető legyen a sok másik között. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy a design mindig passzoljon a képviselt területhez.

Különleges megoldások az egyediség jegyében

Névjegykártya készítés során nem csak a méret és a szín területén állnak széles körű lehetőségek rendelkezésre, hanem a stílusos, igényes megjelenést olyan megoldásokkal is megvalósíthatjuk, mint a formalakkozás, a dombornyomás, az UV illetve effekt lakkozás. A tartósságról fóliázással, tasaklaminálással gondoskodhatunk, de akár különleges formákkal is egyedivé varázsolhatjuk a kártyát.

A névjegykártya nem napjaink találmánya, hiszen már évtizedek óta jelen van az üzleti élet számos területén. Az etikett fontos részét képező kártya segítségével elérhetőségeink mindig ott lapulhatnak partnereink, vásárlóink zsebében, íróasztalán, hogy szükség esetén gyorsan elérhetőek legyünk. A céges image és az önmarketing szempontjából is rendkívül fontos eszköz kapcsán érdemes szem előtt tartani az egyediséget, amely mintegy védjegyünkké válik majd. Megéri szabadon engedni a fantáziát, hiszen ha elrugaszkodunk a hagyományos megoldásoktól, azzal stílusos, színvonalas és modern megoldások születhetnek.

Címkék: névjegykártya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.