Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Július 11. 08:42, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Minden reggel óriási dugó Szentendrén – már tudjuk az okát

Minden reggel óriási dugó Szentendrén – már tudjuk az okát

Minden reggel óriási forgalmi dugón kell átverekednünk magunkat Szentendrén a 11-es úton Leányfalu felől a Sztaravodai út környékén és után. Csak lépésben lehet haladni és majd 20 perc mire átjutunk a városközponton.

Nem mondom, hogy hozzászokunk, pedig már napi rutin Szentendrén a 11-es úton Budapest felé a kialakuló dugó. Mondjuk az biztos, hogy reggeli kávé helyett elég csak végigautózni a városközponton, hiszen a vérnyomásunkat egyből felrázza.

Nemcsak az, hogy csupán araszolni lehet közlekedni, hanem, hogy sosem tudjuk, éppen miért is alakult ki dugó. Úgy tűnik azonban, hogy megvan az állandó ok. Szinte biztosan a Kaisernél található forgalmi lámpa fogja meg a forgalmat. Utána ugyanis már normálisan lehet haladni.

A Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület utána is járt a minap, hogy valóban a lámpabeállítás az oka a dugónak. Mint a közút leveléből kiderült még megoldás is lenne rá.

"A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tervei között szerepel Szentendre teljes átkelési szakaszán a jelzőlámpák összehangolása. Amennyiben a szükséges forrás rendelkezésünkre fog állni, a hangolás megvalósításra kerül" - írta a társaság. További részletek a levelezésről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben