Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 05. 11:14, hétfő | Belföld
Forrás: ITE

Mire jó a molinó?

Mire jó a molinó?

Bármerre is nézünk az utcán – de akár egyes épületeken belül is – reklámok és hirdetések tömkelege zúdul ránk, jobbnál jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálva.

Mielőtt még azon kapjuk magunkat, hogy ezt egyfajta tukmálásnak minősítjük, érdemes belegondolni, hogy a modernkori reklámőrületnek is rengeteg jó oldala van – ma már annyi minden kapható a piacon, hogy gyakorlatilag csak ilyen módon találhatja meg egymást a szolgáltató és a fogyasztó. Valamit látunk valahol, és ez alapján vásárolunk, ez alapján adjuk tovább az információt ismerőseinknek is – magyarán: reklámok nélkül a gazdaság se működne a mai formájában.

De mi van akkor, ha a reklámot közvetítő felület reklámozásáról van szó? Nos, ilyen jellegű hirdetések ritkán jönnek szembe velünk az utcán, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan alapinformációt, ami hasznos lehet, ha jól látható feliratokon, reklámokon töröd a fejed – céged forgalma, vagy rendezvényed látogatottsága pedig meg fogja hálálni a befektetett összeget. Lássuk, mire jó a molinó!

A molinó valójában egy olyan kommunikációs eszköz, ami – méretétől függően – kültéren és beltéren egyaránt megállja a helyét. Kialakításának és anyagának hála kiválóan kifeszül az adott síkfelületen, ezért nincs szükség tartóállványra sem.
Anyagösszetételének köszönhetően igen hosszú az élettartama: a molinó egy olyan szövetanyagból készül, mely nagy százalékban tartalmaz többek között pamutot is. Szinte bárhol találkozhatunk vele: a sarki kisbolt neve és szlogenje ugyanúgy rákerülhet egy molinóra, mint az igazán nagy vállalatok logója. A modern nyomdai technikáknak hála, kérhetsz akár képet is a termékre – ma már a fotóminőségű molinónyomtatás is elérhető.

Ezt a kommunikációs eszközt gyakran alkalmazzák rendezvényeken, de múzeumokban, galériákban is ezen láthatjuk a különböző információkat. Mivel egészen nagy méretben is gyártanak és nyomtatnak molinót, távolról is könnyedén észrevehető marad a rányomtatott kép vagy felirat.

Milyen molinót vásárolj?
A molinógyártás ma már egészen speciális igényeket is kiszolgál. Nézzünk néhány fajtáját, hogy könnyebb legyen a választás!
- Kültéri molinó – olyan anyagból készült, mely ellenáll mind az esővíznek, mind az erős UV-sugárzásnak, illetve egészen óriási méretben is kérhető.

- Beltéri molinó – bár ezek is vízállóak, valamivel vékonyabb anyagból készülnek, mint a kültéri társaik. Kifejezetten szélcsendes helyekre tervezték.

- „Eladó” molinó – ezen egy nagyméretű „eladó” felirat látható, alatta pedig a megadott telefonszám. Értelemszerűen leginkább eladósorban lévő ingatlanokra szokás kifüggeszteni.

- Fényzáró molinó – anyaga nem engedi át a fényt, ezért kifeszítve akár térelválasztónak is használható pl. irodában. Bátran kihelyezhető kültéren is!

- Kétoldalas molinó – üzletekben látni ilyen leginkább. Szintén fényzáró, azért, hogy a két oldalon nyomtatott mintát ne engedje áttűnni. Ez a fajta is alkalmazható kültéren.

- Átvilágítható molinó – magas színterheléssel nyomtatják, leginkább világítódobozokban kerül használatra. Kültéren és beltéren egyaránt kihelyezhető.

Címkék: dekor, Molinó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.