Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 30. 09:43, péntek | Helyi
Forrás: MTi / fotó: dunakanyarregio.hu

Most már rendszer lesz? Újabb kábellopások a szentendrei hév vonalán

Most már rendszer lesz? Újabb kábellopások a szentendrei hév vonalán

Ismét kábeleket loptak a fővárosban a H5-ös, szentendrei hév vonalán, továbbá a VIII. kerületben a 37A villamos vonalán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A szentendrei hév vonalán legutóbb a múlt héten loptak el 170 méternyi kábelt. Az akkori anyagi kár közel 1,8 millió forint volt. A BKK feljelentést tett az ügyben.

A BKK mostani közleménye szerint a H5-ös hév vonalán, Csillaghegy állomás közelében szerda este „nyolc oszlopköznyi légkábelt” loptak el ismeretlen elkövetők. A lopási kár megközelítőleg 2 millió forint, a helyreállítás értéke pedig 5 millió forint.

A hév közlekedése folyamatos volt, azonban az áramkorlátozás miatt lassítani kellett a szerelvények forgalmát. A korlátozás a kábelek pótlásáig marad érvényben – tették hozzá.

A 37A villamos vonalán csütörtökön a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai felüljárón rongálták meg a kábelszekrényeket, és 26-26 méter betáplálási kábelt tulajdonítottak el ismeretlenek. Az eset a villamosforgalmat nem akadályozta. A lopási kár megközelítőleg 700 ezer forint - írta a BKK.

Ismét emlékeztettek arra, hogy a tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat - 250 ezer forint jutalmat - ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását.

Továbbá 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: