Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 29. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Művészeti projekthetet szerveztek a dunabogdányi iskolában

Művészeti projekthetet szerveztek a dunabogdányi iskolában

Erdei ruhába öltöztették egy hétre a dunabogdányi általános iskolát.

Diákok és tanáraik közösen díszítették fel a folyósokat és az aulát papírból készített fákkal illetve növényekkel, sok-sok gyerekrajzzal, valamint hasznos tudnivalót tartalmazó feliratokkal, tablókkal.

Az idei már a második tematikus hét volt az intézményben, tavaly nemzetiségi, most pedig művészeti projekthetet tartottak. Míg előző évben a kő, idén az erdő volt a témája a hétfőtől péntekig tartó rendezvénysorozatnak.

A művészeti projekthét április 11-ével, a magyar költészet napjával kezdődött, amelyen a hatodik osztályosok Hímer Anna tanárnő vezetésével meséltek és verseket mondtak a művelődési házban. Ifj. Ott Rezső és Liebhardt András megzenésített versekkel színesítették az eseményt.

A keddi nap a képző- és iparművészet jegyében telt. Ekkor állították ki a folyosókon a diákok erdővel kapcsolatos rajzait. A tárlatot a tantestület két képzőművész tagja: Kármánné Borosjenői Magdolna, valamint Korgáné Lengyel Rita grafikusművész nyitotta meg.

Szerdán a klasszikus zenéé volt a főszerep: a diákok a zeneiskola tanárainak koncertjét hallgatták meg az iskola aulájában. Csütörtökön a film és fotóművészet volt a nap témája, amikor a Vad Magyarország című természetfilmet vetítették le a gyerekeknek a művelődési házban.

Aznap délután egy népdaléneklési versenyt is rendeztek az iskolában, Erdő, erdő, de magos a teteje címmel. A versenyzők között nem állított fel sorrendet a zsűri, hanem bronz, ezüst és arany minősítéssel értékelte a résztvevőket, a legjobbakat pedig kiemelt arany fokozattal díjazták.

Pénteken Csóori Julianna és családja játszott népzenét a dunabogdányi általános iskola diákjainak. A fellépés keretében a gyerekeknek alkalmuk nyílt a népi hangszerekkel való ismerkedésre, sőt némely diák kipróbálhatta azt is, hogy milyen egy zenekart vezényelni. Spáthné Faragó Éva iskolaigazgató elmondta, jövőre is rendeznek tematikus projekthetet a diákok számára. Bár a témát még nem választották ki, az azonban bizonyos, hogy akkor is előrukkolnak majd valamilyen újdonsággal.

Fotó: Danubia Televízió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.