Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 11. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: honvedelm.hu

NATO konferencia Szentendrén

NATO konferencia Szentendrén

A NATO Kiképzési Munkacsoport Végrehajtó Bizottsága a szentendrei MH Altiszti Akadémián konferenciázott a héten. A kétnapos eseményen huszonhét ország negyvennyolc küldöttje vett részt.

A konferencia résztvevőit Horváth Gábor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka köszöntötte. Az évente megrendezett bizottsági üléseken a munkacsoportban a tagállamok és partnerországok képviselői összehangolják a katonai kiképzés és felkészítés terén tett közös indítványokat, hogy tovább erősítsék a NATO- és a partneri haderők képességeinek fejlesztését, ezáltal is előremozdítva a szövetséges hadseregek interoperabilitását.

A delegáció tagjainak a két nap alatt lehetőségük volt megtekinteni az MH Altiszti Akadémia bázisát, beleértve a laktanyában található, az altisztképzés történetét bemutató múzeumot. A kétnapos program során a küldöttek egyebek között beszámolót hallgattak meg az Altiszti Akadémiának a nem hagyományos módon előállított és alkalmazott robbanóeszközök elleni harc (C-IED) terén fejlődő kiképzési képességeiről, illetve látogatást tettek a Katona-egészségügyi Kiválósági Központban is.

A munkacsoport tagjai a napi értekezleteket követően ízelítőt kaphattak Magyarország kulturális örökségéből, így közösen megtekinthették Budapest nevezetességeit, továbbá az Országház épületét, valamint a Szent Koronát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni