Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Augusztus 24. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Negyedik lett a V-8 Triatlon Team

Negyedik lett a V-8 Triatlon Team

Az idei már a harmadik IRONMAN® 70.3® Budapest verseny, melyen a szentendrei V-8 Triatlon Team is indult váltóban.

A verseny részleteiről, eredményeiről Szentendre Önkormányzata kérdezte Hargitai Gábort.

Az IRONMAN magyarországi sikerét jelzi, hogy minden évben rekordszámú sportoló nevez a megmérettetésre. Idén 65 országból több mint 1700 triatlonos érkezik Budapestre, hogy próbára tegyék erejüket és tudásukat a világ egyik legszebb versenypályáján. A kerékpárútvonal a Duna mentén, a budai hegyek és a Várnegyed érintésével jut el Óbudáig, a versenyzők pedig a Lánchídon átkelve bejárhatják a pesti belváros meghatározó helyszíneit. Az IRONMAN 70.3 világbajnokság visszatér Észak-Amerikába, ahol az egyesült államokbeli Chattanoogaban Tennessee) 2017 szeptemberében több mint 4000 sportoló állhat rajthoz. Ezekért a kvalifikációs helyekért a teljes 2017-es szezon során több mint 185 ezer versenyző száll harcba, több mint 100 IRONMAN 70.3 versenyen, szerte a világon. A budapesti IRONMAN 70.3 versenyen összesen 35 indulási jog (slot) került kiosztásra a korcsoportos versenyzők között. Az indulók 18 %-a nő, a legidősebb versenyző pedig 74 éves volt.

Említette, hogy a kerékpár útvonal a Duna mellett haladt. Merre jártak az úszók és a futók?

Az egykörös úszópálya a Kopaszi-gát védett öblében került kialakításra. Nagyobb szélben sem hullámos a víz ezen a területen. Végig a parthoz közel futott a pálya. Rajt után, 2-3 méteren belül mély a víz, az átlagmélység az öbölben 4 méter. Az év ezen szakában 26,5 °C körüli átlaghőmérséklet, havi 50 mm csapadék és 20°C körüli vízhőmérséklet a jellemző. A rajt a homokos partról volt.

Kerékpárral két kört kell teljesíteni a Budapest legjellegzetesebb helyszínein átvezető pályán: az első szakasz a Duna budai oldalán a Kopaszi gáttól az Óbudai szigetig, majd onnan visszafordulva vezetett. Körülbelül a 16. km-nél egy emelkedő vezet a Várba, majd egy rövid lejtős szakasz következett. A váralagúton keresztül, a Lánchídon átkelve északra fordult és a folyó pesti oldalán folytatódott a pálya, a Parlament érintésével egészen az Árpád hídig. Itt ismét egy visszafordító következett; vissza a pesti rakparton déli irányba egészen a Bálnánál lévő fordulóig tekerünk (Közraktár utca), majd a Lánchídon újra átkelve a Duna budai oldalán haladunk egészen az Építész útig, majd vissza a versenyközpontba; s tovább a második körre. A pálya a Budavári emelkedőtől eltekintve (kb. 70m) szinte teljesen sík. A Duna-völgyben az uralkodó széljárás észak – északnyugat.

Milyen eredményeket értek el?

Úszásban 31 perces idővel az 5. lettem. Hivessy Zoltán a 2. helyen kerékpározott a célba, Kemény András tizedikként futott be. Összesítve az eredményeket csapatunk a 4. helyen végzett, ami komoly eredmény hiszen az első helyen az a Budapest 2024 váltó végzett, melynek tagjait a Tóth Tamás (triatlon, Rió), Papp Tamás (junior triatlon, válogatott), Boronkay Péter (paratriatlon, Rió) hármas alkotta.

Gratulálok a gyönyörű eredményhez. Mikor állnak rajthoz ismét?

Szeptember 10-én, a Balatonman versenyen indulunk. Szerencsére a V-8 karbantartása befejeződik augusztus 29-én, így folytatódhatnak az úszóedzések.

Interjú: Szentendre Önkormányzata

Fotó: mozgasvilag.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Címkék: ironman, Sport, Szentendre, v-8

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.