Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 16. 16:07, szombat | Sport
Forrás: MTI

Női kézilabda BL - Oroszországi vereségével kiesett a Ferencváros

Női kézilabda BL - Oroszországi vereségével kiesett a Ferencváros

Nem jutott tovább a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután szombaton 30-27-re kikapott az orosz Zvezda Zvenyigorod vendégeként a középdöntő utolsó, 6. fordulójában, így nem maradt esélye, hogy az elődöntőt jelentő első két hely valamelyikén végezzen négyesében.

Az elmúlt két szezonban KEK-győztes magyar csapatnak legalább egy pontot kellett volna szereznie ahhoz, hogy a csoport másik, vasárnapi mérkőzésének függvényében maradjon esélye a továbblépésre. Vereségével viszont eldőlt, hogy a kvartettből a szlovén Krim Ljubljana és a román Oltchim Valcea jutott a legjobb négy közé.

Eredmény, BL, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, II. csoport:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-27 (12-16)
------------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Tomori, Szucsánszki 10-10, Vérten, Szamoránsky 2-2, Kovacsicz, Szekerczés, Such 1-1

A mérkőzés elején kissé fáradtnak tűnt a Ferencváros, amely pénteken lekéste a bécsi csatlakozást, így csak szombat hajnalban érkezett Oroszországba. A folytatásban magukhoz tértek a zöld-fehérek, ledolgozták háromgólos hátrányukat, ezt követően pedig fej fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik vezetett egy-egy találattal. A játékrész második felében aztán feljavult a magyar együttes védekezése, minek köszönhetően a szünetig négygólos előnyre tett szert.
A második félidő viszont úgy kezdődött, mintha az öltözőben ragadt volna az FTC, a Zvenyigorod sorra lőtte a gólokat, míg védekezésben sokat segített az orosz gárdán a kapuscsere. A játékrész első részét 11-3-ra nyerték a vendéglátók, azaz Elek Gábor együttese négygólos hátrányba került. A sérülésektől tizedelt magyarok nem tudtak újítani, az ellenfél felülkerekedett rajtuk, ily módon pedig hiába rajtoltak a középdöntőben három győzelemmel, az azt követő három vereség miatt végül csak a harmadik helyen végeztek kvartettjükben.

A további program:
Oltchim Valcea (román)-Krim Ljubljana (szlovén), vasárnap 18.00
Az állás:
1. Krim Ljubljana 8 pont/5 mérkőzés
2. Oltchim Valcea 6/5
-----------------------------------
3. FTC 6/6
4. Zvenyigorod 2/6
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak, s ebben a tekintetben az Oltchim Valcea jobb a Ferencvárosnál.

Később:
I. csoport:
Győri Audi ETO KC-Randers (dán) 16.00
Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17.45
Az állás:
1. Győr 10 pont
2. Larvik 6
---------------
3. Podgorica 3
4. Randers 1

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével, az I. csoport győztese pedig a II. másodikjával találkozik.

Címkék: Kézilabda-BL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,