Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Március 24. 07:59, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/fotó: illusztráció

Óriási kocsisor, araszolás a Dunakanyarban a hétvégén

Óriási kocsisor, araszolás a Dunakanyarban a hétvégén

Több kilométeres kocsisorra, illetve dugókra kellett számítaniuk a Dunakanyarban közlekedőknek a hétvégén. Sok kiránduló és a szentendrei-leányfalui útfelújítás okozott torlódást.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője már szombat délelőtt arról számolt be az MTI-nek, hogy a nyárias időben sokan útnak indultak a budapesti agglomerációban is. Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy a Dunakanyar főútjának számító 11-esen Szentendrénél csak lépésben lehetett haladni, a Leányfaluig vezető szakaszon pedig – részben az itt zajló útfelújítás miatt – szinte állt a forgalom. A tervek szerint a munkálatok befejezésének határideje április 6.

A rengeteg kirándulónak köszönhetően szombaton kora este is jelentős kihívás volt keresztülautózni Szentendrén a dugók miatt.

Hasonló közlekedési helyzetkép alakult ki a 10-es főúton a főváros és Solymár között, valamint az M7-es autópályán a Balaton felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.