Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 11. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Skanzen

Őszi Nagytakarítás a Skanzenben – ötletek, tippek, móka és kreativitás

Őszi Nagytakarítás a Skanzenben – ötletek, tippek, móka és kreativitás

Ötleteket, tippeket ad Őszi Nagytakarítási rendezvényén a Skanzen ezen a hétvégén, egyebek közt, hogy hogyan hasznosítsuk régi holmijainkat. Mindemellett színes programok várják az érdeklődőket.

Minden évszak külsőnk, belsőnk megújításán túl lakásunk és kertünk gondozását, karbantartását is magával vonzza. Ősszel sincs ez másként, amikor már a hidegre készülünk, a nyár hozta utolsó terméseket eltesszük télire, gardróbunkat átrendezzük, hogy a melegebb ruhák kerüljenek előrébb, és persze átgondoljuk mit is lehet kiselejtezni. De nem mindennek kell kukában landolnia, közülük sokat újra felhasználhatunk. Októberi Őszi Nagytakarításunk során ötletet adunk arra, miként készüljünk télire, hogyan hasznosítsuk régi holmijainkat, legyen az ruha, ékszer vagy éppen faanyag. S, talán a végén kiderül, nem is olyan rossz egy nagytakarítás, lehet benne móka, kreativitás is” – olvasható a Skanzen tájékoztatójában.

A Skanzen Őszi Nagytakarítás rendezvényének a Kisalföld tájegység ad otthont október 12-én és 13-án, 9 és 17 óra között.

Programok
Újravarrva - bőr és textilhulladékok újrahasznosítása (Jánossomorjai lakóház, X-5)
TEkerd! - saját agyagedény díszítése (Jánossomorjai lakóház, X-5)
„Műhely a szemétdombon” - Cellux Csoport alkotóműhelye, hasznátárgyak készítése különböző hulladékokból (Bogyoszlói lakóház, X-7)
Takarékos háztartás - Szárnyas Ízvadász, Hódítás a konyhában, Laktózmentes Fakanál blogger szakácsok sorgoskodnak a konyhában(Ásványrárói lakóház, X-13)
Őszi gardrób frissítés - Ruhateregetés, Ruha- és ékszer csere-bere (Rábcakapi lakóház, X-14)
HelloWood workshop - fahulladékból birka készítés (Undi lakóház, X-1)
Gyertyamártás - a mindig újraformálható viasz (Jelölés a térképen: X-4)
Tárlatvezetés -”A paraszti háztartásban nem volt szemét?” címmel 2013. október 12-én (szombaton) dr. Sári Zsolt, 2013. október 13-án (vasárnap) dr. Bereczki Ibolya vezetésével Indulás: mindkét napon 14:00 órakor a Jánossomorjai fogadalmi kápolnától (Jelölés a térképen: X-3)
Vásár (Jelölés a térképen: X)
Ízmanufaktúra, design kézművesek: Bakelit Design, Norsy Design

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét