Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Október 12. 18:16, péntek | Helyi
Forrás: bk/lvp

Polgármesterek aláírásai a járásért

Polgármesterek aláírásai a járásért

Ünnepélyesen aláírták a Szentendrei Kistérségi településeinek polgármesterei a Szentendre Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodást ma Szentendrén a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

Mint arról már korábban beszámoltunk, ma írták alá a Szentendrei Kistérségi településeinek polgármesterei, valamint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a Szentendre Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodást Szentendrén a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, melyet Hummel Gizella ötvös, szent korona másának ötvös munkája díszített. A ünnepélyes alkalmon Dietz Ferenc Szentendre polgármestere mondott elsőként beszédet, majd őt Tarnai Richárd végül Hadházy Sándor a térség országgyűlési képviselője követte.

A résztvevők hangsúlyozták, hogy a járási hivatalok létrehozása a második fontos lépés a közigazgatás átszervezésében, hatékonyabbá és takarékosabbá tételében. A januártól működő hivatalok Szentendre lesz a járási székhelye, mint azt Hadházy Sándor elmondta, hosszas egyeztetés előzte meg a döntést, a kiválasztásban pedig szerepet játszott az, hogy Szentendrén működik a térséget már ellátó földhivatal, bíróság, szakorvosi rendelőintézet is. E mellet az országgyűlési képviselő kiemelte, emellett három kirendeltség is lesz a térségben, Tahitótfalun, Pomázon és Visegrádon. A járási hivatal kialakítása során az első év után az ügyintézés átkerül a megyében harminchárom helyen működő kormányablakokhoz, melyeket reggel 8 órától este 8 óráig lehet felkeresni bárhol, függetlenül a lakóhelyünktől és a járási hivatalokban pedig érdemi hivatali ügyintézés folyik majd.

A beszédeket követően került sor a Szentendre Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodás aláírására, melyet végül ünnepélyes koccintás zárt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.