Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 12. 11:47, hétfő | Helyi
Forrás: lvp / fotó: szentendreihirek.hu

Épülő támfal, forgalomkorlátozás – a gátról jelentjük

Épülő támfal, forgalomkorlátozás – a gátról jelentjük

Megérkeztek Szentendrére a mobil gát elemei, közben a teljes szakaszon gőzerővel zajlanak a kivitelezési munkák. A bontás és építés ellenére a belváros folyamatosan védve van egy esetleges árvíztől.

Jelentős ütemben zajlik a szentendrei gátépítés, melynek munkálata már a teljes idénre kitűzött szakaszon elkezdődtek. Egyebek között a tűzszerészek már elvégezték a lőszermentesítést, mely során nem találtak semmilyen robbanószert. Közben a szakemberek folyamatosan építik a gát teljes szakaszán a leendő karbantartó út alépítményeit, emellett a 8-as szakaszon zajlik a zsaluzás, betonozás illetve a végleges támfal és mellvédfal kialakítása is. Mindemellett új helyre került a rév lejárója, a 7-es szakaszon pedig már befejeződtek a bontási és a résvezető gerenda építési munkák. A 6-os szakaszon a kivitelező a vízoldali fal bontásán dolgozott eddig, melyet követően lezárja a töltést a Péter Pál utcáig, elkezdődött ugyanis a kőtámasz építés a vízoldalon.

Mindeközben már meg is érkeztek a mobil fal elemei, melynek még idén elkészül a befogadó szerkezete és a résfal a Péter Pál utcáig. A tervek szerint ezt követően majd először januárban állítják fel a mobil elemeket a szakemberek, akik próbaterhelésnek is alávetik a szerkezetet. A vizsgálatokat követően kaphatja meg a hitelesítést az építmény, amely azután már hivatalosan is mobil árvízvédelmi falként védheti a belvárost.

A hitelesítésig azonban a kivitelező csupán a 6-os szakaszon a töltés egyik felét bontja el, hogy egy esetleges árvízkor – havaria anyagokkal megerősítve – védve legyen a belváros. A teljes töltést majd az előzetes elképzelések alapján februárban, de legkésőbb márciusban bontják el a szakemberek.

Idén még 8-as szakaszon a támfal és a mellvédfal építése zajlik a volt révház irányába, illetve a karbantartó út alépítményének építése. Miután a munkálatok elérik a Rév utcát, lámpás forgalomirányítás mellett közlekedhetnek majd az érintett területen az autósok. A 7-es szakaszon a résfalépítést végzi a kivitelező, míg a 6-oson a résvezető gerenda építését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni