Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Április 30. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Táncsport Egyesület

Rekordszámú nevező a Tavaszi Pink Panthers kupán

Rekordszámú nevező a Tavaszi Pink Panthers kupán

Az elmúlt hétvégén a Tavaszi Pink Panthers kupa új helyszínen debütált. Az Altiszti Akadémia Tornacsarnoka kiváló választásnak bizonyult a vidám rangadó számára.

Soha ennyi nevezőt még nem fogadott a rendező egyesület versenyen. Több mint 230 tehetséges táncoslábú gyermek jelent meg a helyszínen, hogy bemutassa mit is tanult a legutóbbi őszi kupa óta. A versenyzők több kategóriában mérethették meg magukat. A szeptemberben kezdők Start solo-duo-trio, páros és formációs kategóriákban nevezhettek, a haladók és a versenyző szintű táncosok pedig a hivatalos versenykategóriákban indulhattak el. Maga a verseny megnyitásaként az egyesület legkisebb tehetségei mutatták be programjukat. Az ovis művészi torna csoport, ahol már 3 éves kortól tanulják a gyerekek a művészi mozgás alapjait, rendkívül nagy ovációt kapott és büszkévé tették szüleiket, hogy ilyen fiatalon is ki mertek állni a nagyszámú nézőközönség elé.

A Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Táncsport Egyesület hitvallása a pozitív motiváció, ezért a kicsiknek minősítő versenykategóriákat hirdettek meg, ahol az indulók bronz, ezüst és arany minősítést vihettek haza, és jól megérdemelt munkájuk gyümölcse érem és oklevél volt. A haladóknál minden induló oklevelet vehetett át, a dobogósok érmet és a győztesek pedig mindemellett serleget is kaptak.

A három fős szakavatott pontozógárda a nap végén igazán elégedetten állt fel a zsűriasztalok mögül, és gratulált a felkészítő edzőknek, mert elmondásuk szerint a gyerekeken egytől egyig látszott a hozzáértő felkészítők keze munkája. A bemutatott táncokat a sportág szeretete és a kitörő jókedv jellemezte csakúgy mint az egész versenyt is.

A rendező egyesület színes programokkal készült a kategóriák szüneteire is. A piciknek ugrálóvárral, a nagyobbaknak és szüleiknek pedig zenés produkcióval készültek. A környék lakói által jól ismert és Szentendre fesztiváljainak visszatérő érces hangú énekese, Demeter Erik lépett fel a két nagyszünetben. Előadását osztatlan siker övezte.

Minden jelenlévőt elvarázsolt gyönyörű gitárjátéka és az előadott dalok magas színvonala.
Utat mutatva a kisebbeknek az egyesület legeredményesebb táncosai, felnőtt női formációja és az egyesület edzői is bemutatták - egy akrobatika bemutatón belül - tudásukat, bizonyítva, hogy nem csak tanítani, de táncolni is tudják hőn szeretett táncsportjukat, az akrobatikus rock and rollt.

Külön köszönetet érdemel a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE, és elnöke Vura Zsolt a rengeteg segítségért, ami nélkül nem jöhetett volna létre ez a rendezvény – emelte ki a rendezőgárda.

A következő házi és meghívásos kupát június elejére tervezi a Pink Panthers, amivel le szeretnék zárni az eddig rendkívül sikeres tavaszi idényt.

Az egyesületben táncoló gyermekeket felkészítette: Falaki Szabolcs, Halász Gergő, Móra Eszter és Varga Dániel.

A Pink Panthers rock and roll edzésekre folyamatosan várják az érdeklődőket Szentendrén, Leányfalun, Dunabogdányban, Budapesten és Óbudán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.