Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Április 29. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rengeteg lejárt növényvédő szert foglaltak le

Rengeteg lejárt növényvédő szert foglaltak le

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal még a tavaszi növényvédelmi munkálatok megkezdése előtt ellenőrizte a forgalomban kapható növényvédő szereket. A razzia eredményeképp nem kevesebb, mint 4,5 tonna termék lefoglalását rendelt e el a hatóság.

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága az interneten hirdetett növényvédő szerekből próbavásárlást végzett, valamint növényvédő szer nagykereskedőknél, logisztikai raktárban tartott átfogó ellenőrzést.

Az internetes próba vásárlások során a hatóság azonnali hatállyal elrendelte 50 kg nem nyomon követhető növényvédő szer lefoglalását. Az eljárások során több százezer forint bírságot szabtak ki az ellenőrök.

A növényvédő szer nagykereskedőknél is tartott ellenőrzések eredményeképp több száz lejárt felhasználhatósági idejű, érvényes forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel nem rendelkező termék forgalmi tiltását kellett elrendelni.

Az egyik telephelyen 10-15 cm magasságban állt a talajvíz abban a pincehelyiségben, amelyben a növényvédő szereket tárolták, minek következtében jelentős mértékben sérült a termékek csomagolása. Az eljárások során kiszabott bírság várható mértéke több millió forint lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során