Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 28. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Rotary Bízz Magadban ösztöndíj

Rotary Bízz Magadban ösztöndíj

A Rotary Club Szentendre 4. alkalommal hirdetett pályázatot 9-13. osztályos, Szentendrén tanuló diákok számára.

Az ösztöndíj, a különdíjak, az elismerő oklevelek átadására 2016. május 25-én került sor a Ferenczy Múzeum Pajor-termében.

A Rotary Club vezetősége kiemelten fontosnak tartja a jövő generáció ösztönzését, s ehhez nemcsak az anyagi hátteret igyekeznek megadni, de a személyes beszélgetések révén a baráti támogatást is. A pályázás igen hasznos, sokszor sorsdöntő lehet a fiatalok életében, sok tapasztalatot, rutint szerezhetnek már most, így a Rotary elnöksége a jövő évi pályázatra is szeretettel hív minden szentendrei diákot. Az idei pályázat kapcsán rengeteg nívós anyag érkezett a szentendrei iskolákból, a zsűrinek nagy fejtörést okozva, így ebben az évben a különdíjakat megosztva ítélték oda a tehetséges diákoknak.

A 100 ezer forintos ösztöndíjat Benzsay Rebeka, a Móricz gimnázium 9. osztályos diákja nyerte el, aki három és fél éve nagy elhivatottsággal strandkézilabdázik az U19-es válogatottban. Tavaly Spanyolországban megnyerték csapatával az EB-t, s céljai között nem kevesebb szerepel, mint kijutni a Világbajnokságra, majd az Olimpián bizonyítani rátermettségét.

Bokor Anna, a Református Gimnázium tanulója az egyik legátgondoltabb, összeszedettebb pályázatot nyújtotta be. A zenészcsaládban felnőtt fiatal lány határozott, önálló karakter, aki emellett rendkívül segítőkész, s zenei tanulmányai mellett a nyelvtanulást tartja nagyon fontosnak. Az egyik 50 ezer forintos különdíj az övé lett.

A másik különdíjat megosztva kapta Tirol Zsófia, a Református Gimnázium 9. osztályos és Nagy Kristóf Bence, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 9. osztályos diákja. Zsófi a rajzolást, agyagozást, számítógépes animációt szereti, Bence a kémiát, matematikát. Mindketten számos tanulmányi versenyen indultak már.

Oklevelet, könyvutalványt vehettek át a tehetséges pályázók közül hárman a II. Rákóczi Ferenc iskolából: Vitovszki Veronika (10. osztály), Diósi Zalán (9. osztály) és Szabolcsi Áron (9. osztály), ketten pedig külön könyvjutalomban is részesültek a Református Gimnáziumból: Harmati Balázs (11. osztály) és Galbács Márton (12. osztály).

A díjátadón szintén elismerést kaptak a lelkes felkészítő, tehetséggondozó pedagógusok: a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanára, Fűhlné Szabó Eszter és Kun Csabáné Kovalik Judit, a Református Gimnázium tanára.

A Rotary Club Szentendre legutóbb jótékonysági filmvetítést rendezett az ország több pontján, egy időben. Till Attila Tiszta szívvel című, legújabb filmjének premier előtti vetítésére több mint ezren jöttek el, s a befolyt bevételt, összesen mintegy 3 millió forintot különböző nemes célok érdekében gyűjtötték. A szentendrei klub a Suhanj Alapítványnak átutalt több százezer forinttal egy speciális fitneszterem létrehozását támogatta, ahol nemcsak a hiátusokkal küzdők edzhetnek, hanem az egészségesek is. A szokatlan elképzelés a társadalom egyik nagy szakadékát szűkíti az egészséges emberek és a hátrányos helyzetűek között. A fitneszterem júniusban nyitja meg kapuit.

A klub következő tervei között lesz a hamarosan megrendezésre kerülő jótékonysági teniszverseny, idén új helyszínen, a budapesti Feneketlen tó melletti teniszpályákon, illetve nyár végén ismét megrendezik a jótékonysági gumikacsa-versenyt az Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztiválon.

Fotó: szentendre.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére