Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 19. 07:38, kedd | Belföld
Forrás: mti

Sok eső várható kedden több megyében is

Sok eső várható kedden több megyében is

Három megyére másodfokú, háromra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a kedden várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére adtak ki másodfokú, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: éjszaka délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna éri el a dunántúli térséget, kedd éjfélig ott sokfelé lehet számítani ismétlődő esőre, záporra. A legtöbb csapadék a Dunántúl nyugati felén várható, ahol a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban is elérheti, sőt meghaladhatja a 20, a nyugati megyékben akár a 30-40 millimétert. Vas és Zala megye nyugati felén pedig akár 50-60 milliméternyi csapadék is lehullhat.

Kedden a nap második felében a délkeleti, keleti régióban elszórtan zivatarok alakulhatnak ki, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék és viharos szél kíséretében.

Az előrejelzés szerint az ország nagy részén túlnyomóan borult időre lehet számítani kedden, a Tiszántúlon lehet némi napsütés. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok általában 12-19 fok között alakulnak, de a Tiszántúlon még 20-24 fok is lehet.

Címkék: ősz, eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott