Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 16. 08:45, kedd | Helyi
Forrás: lvp / skanzen

Sosem látott felújított kocsi- és szekércsodák a Skanzenben

Sosem látott felújított kocsi- és szekércsodák a Skanzenben

Az állandó kiállításban eddig még nem látható szekér- és kocsigyűjteményből nyílik interaktív kiállítás pénteken a Skanzenben. A tárlat főszereplői restaurálás után kerülnek a közönség elé.

A közlekedés és a teherhordás évszázadok óta legfontosabb eszközei a négykerekű járművek voltak. A szentendrei Skanzen gyűjteményében szereplő, ám az állandó kiállításban eddig nem megmutatott szekér- és kocsigyűjteményének kvalitásos darabjai gondos restaurálási programon átesve, megújulva, április 19-től Kocsik és szekerek címmel interaktív kiállítás keretében tekinthetőek meg. A tárlat nem mellőzi a járműveket készítő iparosok – a „kerekesek”, kovácsok – munkájának kutatását és részleges bemutatását sem.

A kiállítás április 19-én 11 órakor nyílik meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Kisalföld tájegységén. Az eseményen köszöntőt mond Cseri Miklós főigazgató, majd a kiállítást Balogh Balázs, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgató-helyettese, az MTA BTK Néprajztudományi Intézetének igazgatója nyitja meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: