Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 24. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Közlemény

Szentendre jövője közös ügyünk – Párbeszéd Szentendréért

Szentendre jövője közös ügyünk – Párbeszéd Szentendréért

Párbeszéd Szentendréért címmel indít konzultációsorozatot Verseghi-Nagy Miklós polgármester. A kezdeményezés célja, hogy a városvezetés megismerje a szentendreiek véleményét a város jövőjét illetően.

Szentendrét a választópolgárok bizalmából 2014 ősze óta új polgármester irányítja. Verseghi-Nagy Miklós programjának mindvégig hangsúlyos eleme volt a nyitottság és a párbeszédre való készség.

A város életével kapcsolatos döntések nem lehetnek kizárólag a polgármester, vagy a képviselőtestület belügyei. Szentendre közügyeiről mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani. Egy önkormányzat csak úgy működhet hatékonyan, ha nyitott az itt élők javaslataira, és meghallja a kisebbségi és civil szervezetek, a nemzetiségek, az egyházak, a kultúra és a gazdaság szereplőinek szavát. A kérdőív a szentendrei polgárok véleménynyilvánítását teszi lehetővé, egy olyan fórumot teremt, ahol elmondhatják elképzeléseiket városuk jövőjéről.” – mondta Verseghi.

Városi konzultáció indul Szentendrén Párbeszéd Szentendréért címmel

Az önkormányzat és a szentendreiek közötti párbeszéd megvalósításának eszköze egy 13 kérdésből álló kérdőív, mely a közösséget érintő legfontosabb témákra (szociális ellátások, városfejlesztés, helyi infrastruktúra, oktatás, kultúra, regionális szerep, turizmus stb.) fókuszál és rögzített válaszlehetőségek felajánlásával ezekben kéri a lakosság véleményét. A kérdőíveket az Önkormányzat juttatja el a háztartásokba január 12-től, melyet január 28-ig lehet visszaküldeni a mellékelt „ingyenes” válaszborítékban. A kérdőívek személyesen leadhatók a PMK-ban, SZEI-ben és a Városházán kihelyezett gyűjtőpontokon is. A kérdőívnek egy elektronikus változata is készült, melyet a polgármester honlapján és Facebook oldalán keresztül, vagy közvetlenül itt lehet elérni.

A beérkező visszajelzésekből kirajzolódó lakossági elvárások biztos kiindulópontot jelenthetnek egy a közösség által is támogatott, új városfejlesztési stratégia megalkotásához, illetve a városlakók igényei és prioritásai alapján meghozott döntések előkészítéséhez.

A polgármester honlapja
A polgármester Facebook oldala

A kérdőív online változata ITT található!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni