Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. December 03. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Szentendrei ovisok adventi műsora

Szentendrei ovisok adventi műsora

Ünnepi hangulatot varázsoltak az Evangélikus Zenei Óvoda és a Református Óvoda óvodásai és óvónői advent első hétvégéjén az evangélikus templom mellett lévő szoborcsoporthoz.

A kicsik műsorát követően az ovisok énekelve indultak a Fő téren lévő városi karácsonyfához.

Elkezdődött a várakozás az elcsendesedés időszaka advent első hétvégéjén. Városunkban hagyomány hosszú évek óta, hogy a legkisebbeket ünnepi műsorral készítik fel a várakozás időszakának valódi értékeire, Idén azonban az eddigiektől eltérően a kis óvodások szombaton adták elő ünnepi műsorukat, az evangélikus templom mellett, Mária és József szobránál. Az Evangélikus Zenei Óvoda és a Református Óvoda óvodásai és óvónői, „Megjövendölve volt régen…” címmel tartották meg műsorukat az új helyszínen és időpontban a jelenlévőknek. Az Angyali üdvözlet idén új helyszínen és időpontban szólt, mert a hagyományok mellett a megújulás is fontos üzenete az elcsendesedés mellett az ünnepi időszaknak. A kicsiknek az adventi időszak jelentőségéről a református gyülekezet teológusa, Császár Domonkos Zoltán mesélt. A kicsik énekelve vitték az angyali üzenetet Advent első hétvégéjén a Dumtsa korzó forgatagában a Fő téren lévő városi karácsonyfához. December 3-án az Evangélikus Templom melletti „pásztorok tanyája” faragott szobrai megelevenednek, a Püspökmajori óvodások, óvónők pásztorjátékának köszönhetően 16 órakor. Advent 2. hétvégéjén Horváth-Hegyi Olivér ev. lelkész beszél a Biblia üzenetéről: „Üdvözítőtök született…” címmel. Ezt követően a kicsik pásztorokként indulnak a betlehemi istálló felé, mécsesekkel a kezükben, énekelve és helyenként botos táncot járva.

Fotó: TV Szentendre

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Címkék: óvoda, advent, Szentendre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni