Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 05. 17:29, csütörtök | Helyi
Forrás: szentendre.hu

Szentendreiek a csúcson!

Szentendreiek a csúcson!

Év végén jelent meg a Szentendreiek a csúcson kampány első plakátja a Római sáncnál. Elsőként Mogyorósi Hunort láthatják a járókelők és autósok ilyen plakáton, aki ősszel országos csúcsot döntött Rubik-kocka kirakásban.

A plakátkampány keretében az elmúlt évben különleges teljesítményt felmutató szentendreieket mutat be a város. 2017-ben a 2016-os eredmények alapján válogatva, majd ennek mintájára minden esztendőben az előző év sikeres szentendrei teljesítményeit bemutatva. A plakátokon szereplők eredményeiről a városi honlapon és a SzeVi-ben is olvashatunk a molinók megjelenésével párhuzamosan.

“Fontos, hogy megismerjük és számon tartsuk a közöttünk élő tehetségeket, mindazokat, akik kitartó munkával átlag feletti eredményeket értek el valamely területen. Legyünk büszkék rájuk, örüljünk együtt sikereiknek!” – nyilatkozta Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester, a plakátkampány ötletgazdája a szentendre.hu-nak.

Mogyorósi Hunor plakátja december végén került ki a Római sánc kőtárnál lévő egyik molinóhelyre. A 16 éves fiú a szentendrei Ferences Gimnázium 11. osztályos tanulója, aki 2015 novembere óta vesz részt Rubik-kocka versenyeken. Eddig több mint tíz budapesti és külföldi versenyen vett rész, amelyekről ezüst és bronz érmekkel tért vissza.

Hunor tartja a magyar rekordot a 2x2x2 kocka egyéni kategóriájában, ugyanis 0,73 másodperc (!) alatt rakta ki az októberi zágrábi versenyen.
A klasszikus 3x3x3-as kocka örök ranglistáján Magyarországon az 5. helyen áll, 9,56 másodperces átlaggal, 7,94 másodperces legjobb egyéni eredményével. Az októberi nyílt magyar bajnokságon legjobb magyarként a 3. helyen végzett.

Teljesítménye előtt óriásplakáttal tiszteleg a város, mely 2017 januárjában látható a kőtárnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.