Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Január 22. 15:45, vasárnap | Helyi
Forrás: szentendre.hu

Szentendrén gyertyagyújtással emlékeztek a buszbaleset áldozataira

Szentendrén gyertyagyújtással emlékeztek a buszbaleset áldozataira

Szentendrén mintegy 150 ember gyújtott mécsest a veronai tragédiában elhunyt diákok emlékére. Szentendre Fő terén a Pestiskeresztnél rendezett gyertyagyújtáson Dani Zsolt baptista lelkész mondott közös fohászt.

Verseghi-Nagy Miklós Facebook oldalán közzétett kezdeményezésére Szentendre Fő terén szombaton 19 órától gyertyagyújtással emlékeztek meg a veronai buszbalesetben elhunytakról. A gyertyagyújtáson Dani Zsolt baptista lelkész mondott közös fohászt. A lelkész arra kérte az egybegyűlteket, hogy emeljék fel a kezüket, hogy “Isten elérjen szeretetével mindenkit és enyhítse fájdalmukat.” A megható megemlékezés után mintegy százötven szentendrei helyezte el mécsesét a főtéri keresztnél.

Mint ismert, január 20-án késő este magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban. A híradások szerint legkevesebb tizenhatan meghaltak egy magyar diákokat szállító busz olaszországi balesetében, amely péntek este történt egy veronai autópálya-kijáratnál, San Martino Buon Albergo közelében.

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére hétfőre, azaz január 23-ra nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére