Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 05. 12:33, péntek | Helyi
Forrás: Szentendrei Rendőrkapitányság

Szentendrén tartották az autósok „Józan Húsvétot”

Szentendrén tartották az autósok „Józan Húsvétot”

Kevesebb ittas vezető volt idén húsvétkor Pest megyében, közölte a megyei rendőrkapitányság a minap. A statisztika Szentendrén rendkívül kedvező, a fokozott ellenőrzéskor egyetlen ittas sofőrt szűrtek ki a rendőrök.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt idén jelentősen megemelkedett a városunk és a környező települések útjain közlekedő járművek száma. Mivel a húsvéti időszakra jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit, ezért a kampány ideje alatt kiemelten fontos szempont volt az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása, valamint a demonstratív rendőri jelenlét biztosítása. Ennek célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása a húsvéti ünnepek alkalmával.

A Pest megyei kapitányságok közt a Szentendrei Rendőrkapitányság rendőrei kiemelt figyelmet fordítottak a közúti közlekedés biztonságának fenntartására, melynek során feladataikat az alábbiakra figyelemmel hajtották végre:

• ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése;
• agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása;
• passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

rendőrség, rendőrségi hírek, fokozott ellenőrzés, ittas vezetés, közút, igazoltatás, szonda, Szentendre,

A március 30. és április 1. (szombat-hétfő) közötti időszakban a rendőrök 82 fő ittasságát ellenőrizték Szentendrén és annak illetékességi területén, melyek közül egy személygépkocsi vezető szervezetében mutattak ki alkoholt, ellene közigazgatási hatósági eljárás indult.

Hatósági engedély elvételére, érvénytelenség miatt egy esetben került sor, két főt pedig figyelmeztetésben részesítettek az egyenruhások.

Helyszíni bírságot összesen 16 esetben szabtak ki a rendőrök, ebből 13 közlekedési szabálysértés miatt, 3 esetben pedig menetokmányokkal elkövetett szabálysértés történt.

Közigazgatási eljárást 2 esetben kezdeményeztek biztonsági öv használatának hiánya miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.