Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Június 24. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Szigetmonostori lehajtó

Szigetmonostori lehajtó

Egyeztetés kezdődött a Megyer híd szigetmonostori lehajtójának ügyében június 17-én, a Szentendrei szigeten.

A találkozón, ahol az együttműködés irányának meghatározása volt a cél, részt vett Mosóczi László, közlekedésért felelős helyettes államtitkár, Hadházy Sándor a térség országgyűlési képviselője, valamint Szigetmonostor és Szentendre polgármestere.

Megfellebbezte a Megyeri híd építtetője, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., azt a határozatot, amellyel visszavonták az átkelő ideiglenes működési engedélyét, így az M0-ás körgyűrű részeként az Újpestet a Szentendrei-szigeten keresztül Budakalásszal összekötő híd továbbra is legálisan működik. Korábban nem az eredeti terveknek megfelelően megépített átkelő, 2008-ban csak ideiglenes működési engedélyt kapott az elfogadott tervek megvalósításáig. Több vázlat, és javaslat készült az elmúlt időszakban, amit külső tényezők is nehezítettek, mint például az, hogy az eredeti feljárót egy környezetvédelmi területre tervezték. A június 17-én tartott egyeztetés első és legfontosabb törekvése az volt, hogy módot találjanak a sziget és ezáltal Szigetmonostor közlekedésének leegyszerűsítésére, Szentendrével való összekapcsolására. Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár a sajtótájékoztatón elmondta: Szigetmonostor szeretné, hogy jobban megközelíthető legyen. A Kormány, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nyitott a tárgyalások megkezdésére annak érdekében, hogy a helyiek életminősége javuljon. Megvizsgáljuk Szigetmonostor és Szentendre igényeit és egy ésszerű, a környezeti egy egyéb feltételeket kielégítő és elsősorban finanszírozható megoldást keresünk.”

Több lehetőség is felmerült az elmúlt években, hogy Szentendrét és Szigetmonostort egy gyalogos és bicikli út, vagy egy autóút kösse össze. A lehetőségek tervezésénél a terület fizikai adottságait is figyelembe kell venni, mondta el a térség országgyűlési képviselője, Hadházy Sándor.

Más-más érdeket képvisel a szigeten lévő település, mint Szentendre. Szigetmonostor addig nem adja hozzájárulását a Megyeri híd jogi rendezéséhez, amíg meg nem épül a térségnek megígért kis Duna-híd. Erre leginkább azért lenne szükség, mert most csak egy hídon és négy komppal megközelíthető sziget több részére baj esetén lassan érnek ki a mentők, tűzoltók.

A mostani egyeztetést a közeljövőben több tárgyalás követi majd, várhatóan a helyiek egy népszavazáson dönthetnek az őket nap mint nap érintő közlekedés kérdésének megoldásáról. A Szigetmonostoron élők reménye szerint, a mindenki által elfogadott tervek engedélyeztetése után megkezdődhet majd a Duna-híd megépítése.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.