Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 13. 14:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Terrorizmusért Európaszerte keresett fiatal nőket fogtak el Röszkénél

Terrorizmusért Európaszerte keresett fiatal nőket fogtak el Röszkénél

Két Európa-szerte körözött külföldi nőt fogott el a rendőrség Röszkénél - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, a röszkei autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy Bécsből Szófiába tartó busz utasaként csütörtök éjjel egy 18 éves belga és egy 19 éves francia állampolgárságú nő.

A rendőrök megállapították, hogy mindkettőjük ellen terrorizmussal kapcsolatos tevékenység miatt adtak ki európai elfogatóparancsot. A két külföldi nőt őrizetbe vették - tudatta a főhadnagy.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna délutáni műsorában azt mondta, a nők Szófián keresztül Damaszkuszba, az Iszlám Államhoz akartak eljutni. Azért körözték őket, mert korábban "terrorizmussal összefüggő cselekményeket követtek el" - tette hozzá.

Az egyik nő hamis útlevelet adott át ellenőrzésre, azonban lebuktak. Az elfogás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítőket dicséri - jelentette ki Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk