Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 17. 07:58, szerda | Helyi
Forrás: MTI / fotók: police.hu

Több a bűnözés Budakalászon, ezért rendőrőrsöt kapott

Több a bűnözés Budakalászon, ezért rendőrőrsöt kapott

Emelkedett a bűncselekmények száma Budakalászon tavaly, ezért a körzeti megbízotti szolgálatot rendőrőrs váltotta fel. Az új őrsöt kedden adta át az Országos Rendőr-főkapitányság.

A Budakalászon tavaly elkövetett bűncselekmények számának emelkedésével indokolta többek között a Szent István telepen kedden átadott új rendőrőrs létrehozását avatóbeszédében Halmosi Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője. A Pest megyei őrsprogram részeként felállított 11 fős alegység a HÉV-megálló felújított épületében kapott helyet.

Budakalász Rendőrőrs átadó

Halmosi Zsolt dandártábornok elmondta, a településen 2012-ben mintegy 20 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma, ezért a Szentendrei Rendőrkapitányság alegységeként működő új őrs tevékenysége révén nagymértékben javulhat Budakalászon a közbiztonság.

Budakalász Rendőrőrs átadó

Rogán László (Fidesz), Budakalász polgármestere közölte: a településen eddig csupán három körzeti megbízott teljesített szolgálatot, így sürgető volt egy rendőrőrs létrehozása, ehhez a helyet az önkormányzat adta.

Mihály István dandártábornok, Pest megyei főkapitány beszámolt arról, hogy a megyében még az idén 34-ről 42-re nő a rendőrőrsök száma.

Ezek közül Jászkarajenőn, Ócsán, Isaszegen, illetve most Budakalászon már munkához látott egy-egy alegység. A továbbiakban Acsán, Dunavarsányban, Kiskunlacházán és Zsámbékon is megkezdi majd a működését egy-egy őrs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.