Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 05. 08:55, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Új adó és alpolgármesteri eskü Szentendrén

Új adó és alpolgármesteri eskü Szentendrén

Letette az esküt rendkívüli testületi ülésen Szentendre új gazdasági alpolgármestere a minap, a közgyűlésen a képviselők megválasztották a Kulturális Központ új ügyvezetőjét is és új adónemet vezetettek be a városban.

A rendkívüli testületi ülés kezdetén tette le esküjét és írta alá az esküokmányt a város nemrégiben megválasztott új, gazdasági alpolgármestere, Budai Otília, aki december elsejétől látja el szakmai alapon az alpolgármesterei teendőket Szentendrén. Az eskütételt követően a képviselők Budai Otília feladatairól is tárgyaltak.

A közgyűlésen ezt követően a testület egy új szentendrei adónemet fogadott el, mely alapján a vállalkozások tulajdonában lévő ingatlanokat is megadóztatja az önkormányzat. Gerendás Gábor aljegyző kifejtette, hogy míg a magánszemélyek adóznak ingatlanjaik után, addig jelenleg a vállalkozások nem, így az új adónem az arányos közteherviselés elvének mindenképpen megfelel. A közterhet a jövő évtől vezeti be az önkormányzat.

A ülésen mindemellett megválasztották a képviselők a Kulturális Központ új ügyvezető-igazgatóját is, a poszton pedig Kálnoki-Gyöngyössy Márton, a városi kulturális és turisztikai menedzsere és a Ferenczy Múzeum igazgatója tölti be 2017 decemberének végéig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni