Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 29. 09:34, csütörtök | Helyi
Forrás: V-8

Új tárlattal vár a V-8

Új tárlattal vár a V-8

Újabb kiállítás nyílt a V-8 Galériában, mely ezúttal Varga József Zsolt, Barcsay-díjas képzőművész alkotásait mutatja be a közönségnek. A tárlat december 15-éig látható.

Varga József Zsolt kiállítását szombaton nyitotta meg Herpai András művészettörténész a V-8 Galériában. A Barcsay-díjas képzőművész 2010-ben diplomázott a Képzőművészeti Egyetemen, témáiban igyekszik a számára lényeges mondanivalót koncentráltan és egyszerűen kifejezni, mint például a bent lét és kint lét megfogalmazása.

A sarokpontok a mennyezeten és a padlón belső, változó útirányt rejtenek magukban. Mindez egyfajta válaszút dilemmát is felvet, amely az ember lelki életének bezártságát és nyitottságát, valamint a változtatásra kényszerülő élethelyzeteit és megújuló útját jelképezi az életvitelében.

Az ember tárgyi kötődések nélküli helyzete környezetében. Ahogy formálódik, változik testi, lelki létében. Az ember léte egyedül és valakivel. Jelenlét a múlt és jövő közötti pillanatban Istennel, a hittel. Érintkezési pontok keresése, amelyekhez az igazodás és alkalmazkodás biztonság érzetet ad. Szituációk, amelyek kibillenthetnek a megszokottból és változást eredményeznek.

A kiállítás december 15-éig megtekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: