Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 01. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp/Szentendrei Rendőrség

Újabb átverés és egyre több a gyalogos gázolás Szentendrén

Újabb átverés és egyre több a gyalogos gázolás Szentendrén

Ismét trükkösök vertek át egy idős asszonyt Szentendrén a közelmúltban, közölte a rendőrség. A szentendrei kapitányság havi hírleveléből ráadásul kiderül idén már öt gyalogost gázoltak el a városban.

Becsapta az idős nagymamát

Egy 74 éves asszonyt január 5-én délután telefonon hívta fel egy ismeretlen férfi és magát a sértett unokájának adta ki. A telefonáló kétségbeesetten kért segítséget az idős asszonytól arra hivatkozással, hogy nagy bajban van. Ezzel a módszerrel az ismeretlen telefonáló a sértettől 200 ezer forint értékű arany ékszert csalt ki, melyet egy 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, arcát sapkával, sállal eltakaró, sötét ruházatú férfi személyesen vett át. A sértett számára csak az ékszerek átadása után derült ki, hogy ismeretlen tettesek megtévesztették és megkárosították.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Szentendrei Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a fent ismertetett megtévesztés elterjedt elkövetési módszer napjainkban. A hatóság kéri, hogy amennyiben ilyen telefonhívást kap valaki, először a hozzátartozójuk felkeresésével ellenőrizzék, hogy valóban szükség van-e segítségre. Amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel, azonnal értesítsék a szentendrei rendőrséget a 06-26/ 502-400-as telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 112 vagy 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Jelentősen emelkedett a gyalogos-elütések száma

Az elmúlt évek ugyanezen időszakát tekintve a Szentendrei Rendőrkapitányság illetékességi területén idén több gyalogos-elütés is történt. Míg 2012-ben és 2013-ban nem volt ilyen közlekedési baleset, addig idén január 1. és január 23. közötti időszakban öt gyalogost ütöttek el. Ebből két baleset a kijelölt gyalogátkelőhelyen következett be. Négy személyt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogátkelőhelyet, de máshol is fordítsanak fokozott figyelmet a gyalogosokra, mert ők azok, akik a közlekedés legvédtelenebb résztvevői.

A gyalogosan közlekedők minden esetben győződjenek meg arról, hogy az úttesten biztonságosan át tudnak-e kelni. Még a kijelölt gyalogátkelőhelyen is célszerű az áthaladás előtt meggyőződni arról, hogy részükre az elsőbbséget minden sávban megadták-e az autósok. Életet menthet, ha nem csak lakott területen kívül, hanem azon belül is éjszaka, valamint korlátozott látási viszonyok között láthatósági mellény vagy fényvisszaverő felülettel ellátott ruházat viselése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése