Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Március 25. 14:29, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Újra megjelent az Alphaville első lemeze, a Forever Young

Újra megjelent az Alphaville első lemeze, a Forever Young

Újra megjelent A nyolcvanas évek egyik legsikeresebb poplemeze, az Alphaville együttes Forever Young című anyaga.

Az eredeti kiadás 35. évfordulójára kijött, újramaszterelt album ezúttal ritkaságokkal, kislemezekkel, demókkal, dokumentumfilmmel is elérhető.

Az 1982-ben alakult német szintipop zenekar, az Alphaville rögtön első stúdiólemezével nagyot dobott: az 1984-ben kiadott Forever Young megjelenésekor kétmillió példányban kelt el világszerte, a címadó dal a nyolcvanas évek talán legnagyobb popslágere volt.

Az eredeti lemezen tíz dal szerepelt, a Forever Young mellett olyan további rádiós sikerek, mint A Victory of Love, a Big in Japan, a To Germany With Love, a Sounds Like A Melody és a The Jet Set. A korong zenei anyagát az Alphaville akkori három tagja, Marian Gold énekes, valamint a két billentyűs, Bernhard Lloyd és Frank Mertens szerezte, a szövegeket Gold írta.

Az album hat európai országban szerepelt a Top 20-as listán, érdekes módon a brit és az amerikai listán nem sikerült áttörnie.

A Magyarországon a Magneoton/Warner terjesztésében kapható lemez három formátumban is elérhető: 180 grammos bakeliten, két CD-s csomagolásban, valamint a vinylt, három darab CD-t és egy DVD-t tartalmazó super deluxe változatban, utóbbi limitált példányszámban jelent meg.

Az első CD az egykori album újramaszterelt verziója, a második korongon egyedülálló különleges változatok, remixek, B-oldalak és 12"-es kislemezek sorakoznak. A harmadik CD tizenhat ritka demót és alternatív változatot, valamint az Alphaville néhány német nyelvű kompozícióját tartalmazza. A DVD-n megtalálható a Never Grow Up - The Story of Forever Young című hatvanperces dokumentumfilm, interjúkkal Marian Golddal, Bernhard Lloyddal, a két producerrel, Colin Pearsonnal és Wolfgang Loosszal, valamint videoklipekkel.

Az Alphaville összesen hét stúdiólemezt készített, és ma is aktív, bár az eredeti csapatból már csak Marian Gold énekes tag. A csapat többször fellépett Magyarországon: 2005-ben a szegedi SZIN-en, 2011-ben az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválon, 2012-ben a rakamazi Hegyalján, 2013-ban a szegedi Déja Vu fesztiválon, 2015-ben pedig a nyolcvanas évek sztárjait felvonultató budapesti fesztiválon, a Puskás Ferenc Stadionban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára