Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ultramodern magánkórház nyílik Budapesten

Ultramodern magánkórház nyílik Budapesten

Bejelentették a Duna Medical Center létrehozását, mely külföldi magántőkéből, 25 ezer négyzetméteren 600 fős személyzettel várja majd a gyógyulni vágyókat. A budapesti intézmény lesz az első olyan magyar magánkórház, amely programozott műtéti beavatkozásokat és kezeléseket biztosít szinte valamennyi orvosi szakterületen. A magánkórházi ellátásra a jövőben magánbiztosítást lehet majd kötni.

Joseph Priel, az Euromedic cégcsoport elnöke és a Duna Medical Center (DMC) projekt kezdeményezője elmondta: 25 évvel ezelőtt a MÁV kórházban elindították Közép-Kelet Európa első ultradiagnosztikai központját, mely a maga korában forradalminak számított és példáját Európa szerte követték.

'Ma is egy innovatív újdonságot jelentünk be, ami más országokban már bizonyította hatékony működését. 40 millió eurós beruházással egy a legújabb technológiával dolgozó magánkórházat hozunk létre.' - jelentette be.

A tisztán magántőkéből finanszírozott intézmény 600 munkavállalót foglalkoztat majd. Priel hozzáfűzte: Nem csupán új technológiát, de az egészségügy új felfogását hozza majd magával a magánkórház. A professzor továbbá méltatta a magyar orvosképzést és a magyar szakemberek felkészültségét – többek közt ezért is épül a Duna Medical Center hazánkban.

A tervek szerint 2015 elején adják át a DMC rendelőintézetét, ezt 2016 közepén követi majd a kórház megnyitása. Az egészségügyi központtal együtt egy szállodát is kialakítanak, ahol a betegek családtagjai, illetve a kezelések előtt vagy után a betegek szállhatnak meg.

A következő egységek működnek majd a kórházban:

- 41 járóbeteg szakrendelő konzultációkhoz és ambuláns kezeléshez
- 8 műtő: 6 sebészeti műtő, 1 invazív radiológiai műtő, és 1 'egynapos sebészeti műtő'
- 150 betegágy biztosítja a lábadozás körülményeit, melyek a Dunára néznek majd
- 10 ágyas felnőtt és 4 ágyas gyermek intenzív osztály
- laboratóriumok, képalkotó- és endoszkópos részlegek, PET/CT, MRI, CT, mammográfia, gasztroenterológia, urológia, és bronchoszkópos endoszkópia


A centert magánbiztosítással rendelkező páciensek vehetik majd igénybe, de célként tűzték ki, hogy a legszükségesebb beavatkozások OEP által biztosított betegek számára is elérhetők. Így a közeli jövőben már magánbiztosítást is köthetnek a polgárok. Joseph Priel hangsúlyozta: nem versenyezni akarnak az állami ellátással, hanem kiegészíteni kívánják azt.

Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az eseményen elmondta, saját kockázatukra, saját forrásaikból komoly üzletemberek fektetnek a magyar egészségügybe és a kormány támogatja azokat a vállalásokat, melyek magyar munkahelyeket teremtenek. Elmondta: a jövőben a tapasztalatokat az állami ellátásba is beépítik, s a Duna Medical Centerre egyfajta pozitív inspirációként tekintenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk