Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 28. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Ünnepi átadó a felújított Zöld utcában

Ünnepi átadó a felújított Zöld utcában

Ünnepi keretek között adták át az önkormányzat és a helyi családok összefogásával megújult Zöld utcát.

Az utak, járdák önerős, várossal közös felújítására meghirdetett 1+1 program idei kerete kimerült, de jövőre újra lehet pályázni az önkormányzati hozzájárulásra.

2016-ban tíz utcaközösség illetve vállalkozás útfelújítása kapott 50%-os önkormányzati támogatást az 1+1-es programban, összesen csaknem 16 millió forint értékben.
A 235 m hosszú Zöld utca 13 helyi család és az önkormányzat összefogásával újult meg, csaknem 7 millió forint összértékben. Ebből közel 3,5 millió Ft-ot a város biztosított hozzájárulásként.

A Városfejlesztési Bizottsági októberi ülésén három újabb utca támogatásáról döntöttek, így a Pannónia, a Ribizli és a Kertész utca is megkapja az önkormányzati hozzájárulást az útfelújításhoz. A felújítási munkálatokat a tervek szerint még idén elkezdik, és be is fejezik.

Az idei keret kimerült, de az 1+1 program jövőre is folytatódik.

Fotó: Szentendre Önkormányzata

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.