Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. November 27. 08:45, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotó: est.hu

Városi Advent, közös gyertyagyújtás

Városi Advent, közös gyertyagyújtás

Ünnepi díszbe öltözve várja hétvégétől Szentendre történelmi belvárosa az arra járókat. A négy adventi vasárnapon ugyanis a helyiek a már hagyományosan közös gyertyagyújtásra készülnek a Fő téren.

Advent első vasárnapján a városvezetés képviseletében Szentendre polgármestere gyújtja meg a Fő tér hatalmas koszorújának első gyertyáját, majd a következő vasárnapon a pedagógusok és egészségügyi dolgozók, azt követően a város iparosai és kereskedői, végül pedig Szentendre művészei és sportolói lobbantják lángra a városi adventi koszorújának fényeit.

A gyertyagyújtás előtt a város óvodásai műsorokkal színesítik az alkalmat, majd Szentendre éttermeinek jóvoltából pogácsát, forralt bort valamint teát fogyaszthatnak az ünneplők.

December 2. vasárnap 16 óra
Az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal munkatársai nevében köszöntőt mond, és az első adventi gyertyát meggyújtja Dietz Ferenc polgármester, a Bimbó utcai óvoda műsorát követően.

December 9. vasárnap 16 óra
A város pedagógusai és egészségügyi dolgozói nevében Radányi Magdolna és Tamás Györgyi gyújtja meg a városi koszorú gyertyáit, a Szent András Óvoda műsora után.

December 16. vasárnap 16 óra
A Szentendre Város Civil Díjával kitüntetett Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság vezetője, Boda Anikó lobbantja lángra a harmadik adventi gyertyát, a Református Óvoda műsorát követően.

December 23. vasárnap 16 óra
A város sportolói és művészei nevében Szentendre Város Testnevelési és Sport Díjával kitüntetett Nagy Dezső, valamint az idei Pro Urbe-díjas Pistyur Imre gyújtja meg a gyertyát, az Evangélikus Zenei Óvoda műsora után.

A gyertyagyújtások után egy pohár forralt borral és zsíros kenyérrel vendégeli meg az egybegyűlteket a Szentendrei Rotary Klub.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni