Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 31. 07:30, péntek | Belföld
Forrás: mti

Védett állatokkal kereskedett egy Vas megyei férfi - VIDEÓVAL

Védett állatokkal kereskedett egy Vas megyei férfi - VIDEÓVAL

Különböző védett, köztük több veszélyes állattal kereskedett egy férfi. Vas megyei otthonában többek között skorpiókat, kígyókat, teknősöket foglaltak le a rendőrök - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást T. Tamással szemben - írta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a közleményben.

Az eddigi adatok szerint a 26 éves férfi a családi házában engedély nélkül tartott védett és fokozottan védett, illetve az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős, valamint közepesen és különösen veszélyes állatfajokat, amelyeket tenyésztett is, továbbá azokkal kereskedett.

A nyomozók a Vas Megyei Kormányhivatal természetvédelmi szakembereivel közösen csütörtökön házkutatást tartottak, a férfi otthonában huszonegy skorpiót, öt foltos szalamandrát, egy-egy keselyű- és aligátorteknőst, valamint tizenkét különböző fajú kígyót találtak. A lefoglalt állatok elhelyezéséről a kormányhivatal intézkedett.

T. Tamást a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezhet - olvasható a rendőrség közleményében.

Címkék: állat, rendőr, védett, vas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére