Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 17. 20:49, kedd | Helyi
Forrás: pestisracok.hu

Vereség után bosszú? – Megrongálták egy oknyomozó szentendrei újságíró autóját

Vereség után bosszú? – Megrongálták egy oknyomozó szentendrei újságíró autóját

A szentendrei balliberális koalíció bukása és az időközi választás elvesztése után előbb körbekarcolták, majd kedd reggelre éles eszközzel kiszúrták a PestiSrácok.hu újságíró, Jurák Kata autójának kerekét.

A nagy értékű rongálás és garázdaság feltehetően összefüggésbe hozható azzal, hogy az egyébként Szentendrén élő Jurák Kata a választás előtt több oknyomozó cikkben rántotta le a leplet a fideszes jelölttel szemben létrejött civil álcáról és ellenzéki összeborulásról, és arról, hogy az egyik ellenzéki szentendrei jelölt a hírhedt Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében diplomázott. Kollégánk egy videóriportban a vasárnap vesztes Helyes Imrével, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület színeiben induló jelölttel is foglalkozott. Jurák Kata szerint nem lehet véletlen, hogy valaki, vagy valakik éppen a vasárnapi vereség után okoztak neki több százezer forintra rúgó kárt.

“Azt üzenem a barbároknak és mindenkinek, hogy nem tudnak megfélemlíteni, és csakazértis folytatom” – mondta Jurák Kata. Elmondta, hogy természetesen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, és nagyon reméli, hogy megtalálják az elkövetőt.

"Persze az első kérdés, hogy “mit írtál mostanában?Nos, a szentendrei választás előtt a PestiSrácok-nak írtam tényfeltárót a TESZ jelöltjéről. Elgondolkodtató, hogy vajon van-e összefüggés a fideszes jelölt nyerése és az autóm rongálása között? Nem akarok senkit vádolni, de némiképpen fura, hogy a választás utáni éjjel az autóm van körbekarcolva, majd másnapra rá (gondolom felbátorodva) csavarhúzóval(!!!) kiszúrja valaki az autóm kerekét." - mondta Jurák.

"Az anyagi kár jelentős, de a lelki ok az, ami miatt az ilyen cselekményeket elkövetik, hogy fogjam be, ne merjek többet írni." - folytatta az újságíró. "De ezzel nálam pont az ellenkezőjét érték el. És ezúton üzenem, mert tutira olvasol, te semmirekellő, gyáva barom, hogy csakazértis folytatom! "– ígérte meg Jurák Kata az ismeretlen tettesnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.