Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pest Megyei Könyvtár

Videopályázat

Videopályázat

A szentendrei székhelyű Pest Megyei Könyvtár augusztus 22-ig zárva tart. A könyvtárosok azonban a nyári szünet alatt is szeretnék az olvasókat foglalkoztatni, tartani velük a kapcsolatot.

Ezért is hirdették meg ezt a pályázatot – A Dunakanyar kincsei címmel – mozgó- vagy állóképekből összeállított, rövid videoklip készítésére. A program egyik felelőse Polgár Zsuzsanna könyvtáros. Őt kérdezzük a részletekről.

Mi a pályázat célja?

Manapság, mikor mindenki fényképezőgéppel, mobiltelefonnal szaladgál, jó játék, kellemes időtöltés, emellett hasznos elfoglaltság nyári élményeinket rögzíteni, párperces kisfilmek formájában, hiszen másokat is érdekelheti, mi hogyan látjuk környezetünket. Ráadásul ez később helytörténeti dokumentumként is érdekes lehet.
A pályázóktól azt várjuk, hogy mutassák be a Dunakanyar építészeti környezetét, természeti kincseit, kulturális örökségét vagy közösségi életét. Lehetnek ezek szép házak, érdekes emberek, kedves helyek, szobrok, műemlékek, hidak, történelmi emlékek, utcák, sikátorok, de akár apró részletek is: házfalak, kapuk, kilincsek stb.

Mik a lehetséges helyszínek?

A helyszín lehet a település, ahol élünk. Jó témát adhat a séta az utcákon, tereken, a hétköznapok és a színes hétvégék turistákkal és turisták nélkül, a piac, a szentendrei HÉV, a vizi sportok. De épp ilyen érdekes a Pilis, a Duna, a patak, a Szentendre környéki kirándulóhelyek: Kőhegy, Lajos-forrás, Sztaravoda, Szentendrei-sziget, Lupa-sziget. Vagy például egy tanösvény, erdei iskola, túraútvonal vagy bicikliútvonal. Színházi, múzeumi élményekről, fesztiválokról, koncertekről is be lehet számolni röviden, csakúgy mint régi kertekről, udvarokról, parkokról – és még sorolhatnám.

Kik jelentkezhetnek?

A Pest Megyei Könyvtár beiratkozott olvasói, korhatár nélkül.

Mik a technikai paraméterek?

Pályázni leforgatott, készre vágott, animációs, montázs- vagy kollázstechnikával készült, illetve a felsorolt technikák szabad elegyítésével előállított, főcímmel és vége felirattal ellátott, maximum 4 perc időtartamú rövidfilmmel lehet. Minimum felbontás: 720 x 576 p; kiterjesztés: avi, flv, mpeg.

Milyen díjakra lehet számítani?

A verseny értékes nyereményekkel kecsegtet. Az első díj például egy tablet, a második egy e-book olvasó, a harmadik egy nagy kapacitású pendrive! Ezen kívül lesz közönségdíj és Pest Megyei Könyvtár-különdíj.

Hogyan lehet jelentkezni, meddig kell beküldeni az elkészült munkákat, és milyen módon?

Szeptember 11-én, vasárnap 24 óráig várjuk a kisfilmeket elektronikusan (emailben vagy óriásfájlküldő rendszeren), a dunakanyarkincsei@gmail.com címre. Jelentkezés és további információ a Pest Megyei Könyvtár honlapján: www.pmk.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.