Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Július 22. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Jeszenkovits Judit ismét az élen

 Jeszenkovits Judit ismét az élen

Az idei évben kilencedik alkalommal rendezték meg az európai szervátültetett és művesekezelt társadalom legrangosabb sporteseményét, a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságát Finnországban.

A bajnokság olyan multisport esemény, amelyen kétévente mérhetik össze erejüket a sportolók nyolc sportágban. A magyar csapatot Mihály Norbert (Norbi bácsi) vezette Berente Judit európai szövetségi elnök mellett. A rendezvényre Európa 24 országából közel 500 sportoló érkezett.

Magyarországot 45 szervátültetett képviselte. Köztük volt a szentendrei kötődésű Jeszenkovits Judit is, aki kombinált máj és veseátültetésen esett át hat évvel ezelőtt. A sikeres transzplantáció után nem sokat gondolkozott, a következő évben először teniszezni, majd kis idő múlva úszni kezdett. Judit idén is sikeresen szerepelt az Európa bajnokságon, ahol úszásban 3 érmet (arany, ezüst, bronz) teniszben pedig 2 ezüst érmet szerzett!

Fotó: szentendre.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.