Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

2661 kilométer 1 liter benzinnel

2661 kilométer 1 liter benzinnel

2661 kilométer/ 1 liter teljesítménnyel zárta a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata az üzemanyag-takarékos járművek finnországi Nokiában megrendezett versenyét, így a benzines járművek között megszerezték az első helyet.

Két év alatt a kecskemétiek ezzel már negyedszer döntötték meg a magyar csúcsot, és háromszor javítottak a saját eredményükön.

Több mint 5 ezer kilométert utazott a 7 fős kecskeméti csapat és a Megaméter 2. nevet viselő jármű, hogy ismét megmérettesse magát egy nemzetközi versenyen. A tavaszi németországi Shell Eco-marathonon 2277km/1 liter teljesítménnyel kategóriájukban ott voltak a kiemelt legjobbak között - végül negyediket lettek -, de nem tudtak igazán örülni az új magyar csúcsnak, mert egy baleset megakadályozta a csapatot abban, hogy olyan eredménnyel zárhassák a versenyt, amiben a tesztek alapján joggal reménykedhettek. Így a bizonyítás Finnországra maradt.

A tavaszi verseny óta több száz munkaórával tökéletesítették a járművet, kicserélték az elektronikus kormányművet, átalakították a motorfelfüggesztést, a hajtást és a meghajtott kerék csapágyazását, módosították a motor vezénylését, valamint a henger és a hengerfej rögzítését is. A finnországi versenyen a helyi gumiabroncsgyár 1700 méteres tesztpályán 11 kört kellett megtennie a járműveknek 25 km/órás átlagsebességgel, s ez alapján számították ki a fogyasztást.

OrientPess Hírügynökség
Kép: OrientPress

Címkék: verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni