Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Április 01. 08:48, kedd | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

5-ből 4: sikeres hétvégét zártak a szentendrei kosarasok

5-ből 4: sikeres hétvégét zártak a szentendrei kosarasok

Sikeres hétvégét zárt a Szentendrei Kosárlabda SE, hiszen az egyesület játékosai négy korosztályban öt mérkőzést játszottak, melyből négyet meg is nyertek.

A Gyerek, a Kadet Lány és a Junior csapataink idei szezonban az eddigi legnagyobb arányú győzelmüket aratták ezen a hétvégén. A sikerek ellenére, minden mérkőzés bővelkedett izgalmakban és majdnem minden mérkőzésre jutott egy kisebb-nagyobb sérülés vagy kipontozódás – számolt be Könczöl Attila.

Az egyesület vezetője hozzátette, szeretné példaképpen megemlíteni a lány csapat ellenfelét.

Az Albertirsai SE lányai az előző mérkőzésen elszenvedett 27 pontos vereség után is úgy léptek pályára, hogy nyerni jöttek, de függetlenül attól, hogy lányaink ezt a mérkőzést 57 pontos különbséggel nyerték, az albertirsai lányok az utolsó pillanatig küzdöttek, egy percig sem adták fel. Legyen példa mindenki számára! Gratulálok nekik a helytálláshoz! Természetesen minden csapatunknak elismerés, különösen a hét fővel felálló felnőtt csapatunknak köszönöm a hétvégi helytállást” – fogalmazott Könczöl Attila.

5-ből 4: sikeres hétvégét zártak a szentendrei kosarasok

Szentendrei KSE- Albertirsai SE – (Vágvölgyi Fanni beszámolója)

Hétvégén a szentendrei lányok az Albertirsai SE kadet lány csapatát fogadták Leányfalun.
A mérkőzés teljesen kiegyensúlyozottan zajlott a házigazdáknak, és minden negyed hasonlóan alakult. A szentendreiektől összeszedett csapatjátékot láthattunk, a védekezés és a támadás is eredményesen zajlott volt, amely a végeredményen is meglátszott. Első negyed: 21-4.
A második játékrészben a hazaiak ott folytatták ahol az elsőben abbahagyták, további szép támadásokat láthattunk (13-0). A félidei eredmény 34-4 lett.
A harmadik negyedben kisebb sérülés történt a vendégcsapatnál, ami még nagyobb gondot okozott, mert kispadjukon csak két játékos ült. Az albertirsai lányok azonban nem adták fel, az utolsó másodpercig tisztességesen küzdöttek. A harmadik negyed eredménye 16-6.
A negyedik negyedben a hazai lányok 23 pontot dobtak, míg a vendégcsapat csak 6-ot.
Ezen a meccsen igazán meglátszott, hogy a szentendrei lány csapat mennyit fejlődött szeptember óta. Megalakulásuk óta körülbelül fél év telt el, mely idő alatt az együttes összeszokott, és fel tudja venni a versenyt az erősebb alakulatok ellen is, ezt jól mutatja a bajnokság második felében eddig elért eredmények. Szentendrei KSE- Albertirsai SE 73-16

5-ből 4: sikeres hétvégét zártak a szentendrei kosarasok

Szentendrei KSE - Hernád SE (Nagy Olivér tudósítása a juniorok meccséről)

A szentendrei ifjak Leányfalun ismételten fantasztikus formát nyújtottak, meg is lett az eredménye. Ebben a lelkes szurkolótábor is kivette a részét, az egész meccsen való lelkes buzdításukkal is hozzájárultak az eredményhez, ezért az egyesület köszöni is a rengeteg bíztatást.
A meccs első negyede meglehetősen szorosan zajlott. A két csapat fej-fej mellett harcolva küzdött, de a negyed vége felé a szentendreiek nagyon elkapták a meccs fonalát, szédületes tempóban kezdtek pontokat szerezni.
Ez a lendület megmaradt végig a második negyedben, melyben már jó húsz ponttal vezetett Szentendre, hála a nagyszerű összjátéknak és a precíz ritmikus támadásoknak.
A második félidőben a fiúk megtartották az eddigi formájukat, nem engedtek a támadások gyorsaságából, sem a védekezések keménységéből. A Hernád csak nagy nehézségek árán tudott pontot szerezni, és ha mégis sikerült, akkor már egyből vissza kellet érniük, hogy megakadályozzák a szentendreiek indítását.
A negyedik negyedben már jókora volt a pontkülönbség, de Szentendre csak egyre rövidebbre fogta a gyeplőt, noha már fáradtak voltak, minden kosár után ottmaradtak letámadni a Hernád térfelén. Ez a letámadás teljesen felforgatta a Hernádot és rengetek kosarat hozott Szentendrének.
A fényes nap végül fényes győzelemmel zárult. Szentendrei KSE - Hernád SE 85 - 41
Úgy látszik a jó idő jó hatással van a szentendreiek játékára, pont ugyanúgy, mint a meccseken való szurkolás. Még bőven van hátra meccs erre a szezonra, több hazai is, melyen szívesen látná a csapat a hazai szurkolókat.

Kapcsolódó cikk:
Kemény hajrában is nyertek a felnőtt kosarasok – a legifjabbak két meccsen is pályán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét