Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. December 18. 07:29, szerda | Helyi
Forrás: MTI

587 millió forintnyi tartozást engedett el az önkormányzat – feljelentés lett az ügyből

587 millió forintnyi tartozást engedett el az önkormányzat – feljelentés lett az ügyből

A Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tett kedden, amiért a szentendrei önkormányzat legutóbbi ülésén elengedte a Simon Péterhez köthető Quali-Team, várossal szemben fennálló 587 millió forintnyi tartozását.

Murányi Levente az ellenzéki párt alelnöke sajtótájékoztatóján ismertette: a "Quali-Team-hez köthető" Simon Péter eredetileg csak egy telket, illetve annak 30 százalékát kérte az önkormányzattól, amelyre 3 milliárd forint hitellel - a város kezességvállalásával - felépített egy uszodát. Ennek jelenleg már a teljes tulajdonosa az önkormányzat, amely most elengedte a beruházó cégnek az önkormányzat felé felhalmozott tartozását.

Pál Gábor a Jobbik szentendrei elnöke felháborítónak nevezte, hogy miközben a városban "csúcsra járatják az adókat" és a lakosságtól a legkisebb tartozást is behajtják, addig egy "Fidesz-közeli oligarchának" több száz millió forintját elengedik. Ráadásul emlékeztetett arra is, hogy egy évvel ezelőtt ugyanezt a Simon Pétert nevezték ki a város projektmenedzsment-irodájának az élére is.

Murányi Levente elmondta: a Jobbik eddig várt a helyi kormánypárti többség lépéseire, de kedden megtették a feljelentést ismeretlen tettes ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés alapos gyanúja miatt. A Jobbik azt szeretné, ha a város behajtaná az 587 millió forintot Simon Péter vállalkozásától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 14:32, péntek | PR

Raktár bérlés az agglomerációban – gördülékeny áruforgalom bárhonnan

A kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára a siker egyik legfontosabb alappillére az azonnal hozzáférhető árukészlet.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).