Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 22. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

60 millió forintos támogatást kap a Művészetek Völgye

60 millió forintos támogatást kap a Művészetek Völgye

Pénteken kezdődik a 21. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, amelynek tervezett, 140 millió forintos költségvetéséből 60 millió forint az állami forrás.

Ezt az összeget a kulturális kormányzat a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből biztosítja a szervezőknek.Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár javaslatára dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az idei fesztivál támogatására vonatkozó döntését már 2011 januárjában meghozta, ezzel lehetővé téve a szervezőknek a kiszámítható tervezést.

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet szervezésében megvalósuló Művészetek Völgye 1989-ben indult. 2008-ban a 20. jubileumi rendezvény a krónikus pénzhiány miatt nem valósulhatott meg, helyette a közönség interaktivitására és a művészek áldozatos fellépésére épülő rendhagyó fesztivált szerveztek Kapolcsi Bűvészeti Napok címmel, az előző évekhez képest jóval kisebb költségvetéssel, de változatlan profillal. 2009-ben forráshiány miatt elmaradt a fesztivál.

A 2010 nyarán hivatalba lépő nemzeti kormány első intézkedései között szerepelt a fesztivál anyagi forrásainak megteremtése. Ennek köszönhetően utolsó pillanatban megvalósulhatott a 20. jubileumi rendezvény.„Közszolgálati” fesztiválunk közel 1.800 programját önerőből nem tudnánk megtartani – írta a kultúráért felelős államtitkárságnak Márta István, a fesztivál főszervezője. Hozzátette, hogy a kormányzati támogatás az összköltség 35-40 százalékát teszi ki, a többit a jegy- illetve szponzorációs bevételből fedezik. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Művészetek Völgye Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb összművészeti fesztiválja, ahol a gazdag és igényes programkínálat valamennyi generáció számára tartalmas nyári időtöltést ígér.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kapolcs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.