Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Február 04. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

A bajnokot fogadták kosarasaink - meccs összefoglalók

A bajnokot fogadták kosarasaink - meccs összefoglalók

Két nagyarányú vereség a mérlege a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt, NB II-es csapatának, mely legutóbb a tavalyi bajnokot fogadta. A juniorok ezzel szemben sikert könyvelhettek el a hétvégén.

Szentendrei KSE - BC Csepel II.SZKSE–BP. Csepel (Rózsa Dávid összefoglalója)

Szombat este ismét NB II-es fordulót rendeztek Leányfalun, a másodikat a héten a szentendrei játékosoknak. Ismét több kosarasuk hiányzott a hazaiaknak sérülés és egyéb okok miatt, így tartalékosan vágtak neki a tavalyi bajnokkal vívott csatának.
A Csepel csapata bajnokhoz méltóan kezdte az első negyedet, és bár komoly előnyt sikerült kiépíteniük (11-21), a játék ennek ellenére meglehetősen kiegyenlített képet mutatott.

A második negyedben, azonban meglátszódott mind a tudásbeli különbség, mind pedig a fontos játékosok hiánya. Így hiába küzdöttek keményen a szentendrei fiúk a félidőre nagyon nagy hátrányba kerültek, 25-43-as állásnál.

A harmadik negyedet jól kezdték a hazaiak, de 3 perc után megint elfogyott a lendület, és a Csepel domináns játékot mutatva továbbnövelte előnyét. A 3. negyed végén, 36-76-et mutatott az eredményjelző.

A 4. negyed már inkább szólt a fiatalok játéklehetőségének biztosításáról, mint tényleges felzárkózásról, így nem csoda hogy a vendégcsapat tovább tudta növelni előnyét, és végül 42-87-es arányban, abszolút megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Ennek ellenére elkeseredni nem kell a szentendrei csapatnak, inkább tanulni, hogy mennyit kell fejlődni ahhoz, hogy méltó ellenfelei lehessenek az NB II-es bajnoknak.

Szentendrei Kosárlabda SE mérkőzés

Budafoki KK - Szentendrei KSE (Rózsa Dávid összefoglalója)

A hétvégi találkozó előtt hétközi fordulóban múlt hétfőn idegenbe látogatott az SZKSE NB II-es csapata, a Budafoki KK vendégeként. Nem sok jót ígért a vendégcsapatnak, hogy előtte való héten sérülések miatt kevés játékos tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, és mindössze 9 fős kerettel tudtak elutazni idegenbe.
Sajnos az előzetes félelmek megalapozottak voltak, ugyanis a fiatal, hajtós, futós ellenfél, állva hagyta már az első negyed után komoly előnyt tudtak kiépíteni.

Ezek után a szentendrei csapatnak, a tisztes helytállás volt a célja, tekintve hogy húzóembereik nélkül, nem volt meg az átütő erő a csapatban, amely korábban 4 meccsre győzelmi sorozatukat is eredményezte.

A vége 84-48 lett, ami egy nagyon kemény lecke volt a szentendrei csapat minden egyes tagjának és remélhetőleg ebből tanulva tudnak majd jobb teljesítményt nyújtani a szezon második felében.

Szentendrei Kosárlabda SE mérkőzés

Szentendrei KSE - Újpest - Megyeri Tigrisek (Könczöl Dávid tudósítása)

Szombat délután, a pénteki győzelemből erőt merítve, lépet pályára a junior csapat, melynek ellenfele az előkelő 4. helyen álló Megyeri Tigrisek voltak.

A meccs elején álmosan kezdett együttesünk és az ellenfél ezt gyorsan ki is használta. A 8 pontos hátrányt azonban a negyed végére sikerült ledolgozni 3 pontra a hazai csapatnak. A második negyedben újabb 3 ponttal növelték előnyüket a vendégek.

A harmadik negyedet viszont nagyon megnyomták a szentendrei fiúk mind védekezésben mind támadásban és egy 16 pontos futással 10 pont előnyre tettek szert. Sajnos ebben a negyedben nem csak jó történt, hiszen az egyik hazai játékos megsérült egy vitatható helyzetben és bokája zúzódott.

Negyedik negyed végül nagy izgalmakat hozott. Az ellenfél 6 játékosából 1 kipontozódott és így nem volt csere lehetőségük. Az újpestiek próbálták tördelni a szentendreiek gyorstámadásit mezőnyfaultokkal, de gyorsan összeszedtek 4-et és minden fault után dobhattak büntetőt a hazaiak. Így másfél perccel a vége előtt eldőlt a meccs végkimenetele.

A hazai csapat utolsó négy Budapest bajnokságbeli meccséből 3-at megnyert és így elkezdett zárkózni a középmezőnyre.

Szentendrei Kosárlabda SE

Tatabányai Kenguruk KCKE – Szentendrei KSE (Uzseka Dániel beszámolója)

A meccs január 31-én, péntek este zajlott le Tatabányán. Annak ellenére is, hogy a csapat vezetőedzője nem tudott részt venni a mérkőzésen - helyette a fiatalabbak edzője kísért bennünket – a korábban hazai pályán aratott nagyarányú győzelem adta önbizalommal vágtunk neki a találkozónak.

Talán a késői időpontnak és az egész heti tanulásnak is köszönhetően kissé álmosan kezdtük a mérkőzést. A védekezésünk nem igazán állt össze, főleg a lepattanók megszerzésével gyűlt meg a problémánk, de ezt sikerült a támadó oldalon kompenzálnunk és az első negyedet 2 ponttal megnyernünk.

A második negyedben egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, kihagytunk egy-két könnyű helyzetet és eladtunk pár labdát. A védekezésünkben is akadtak pontatlanságok, így 36-30-as hátránnyal vonultunk a nagyszünetre.
A harmadik negyedre sikerült összeszednünk magunkat, a védekezésünk feljavult, ennek köszönhetően sikerült pár könnyű kosarat szereznünk és a negyed végére 5 ponttal meglépnünk, amit elősegített az is, hogy egymás után több hárompontost is értékesítettünk.

Ez az előny már a meccs végéig kitartott. A győzelmünket segítette az is, hogy az ellenfél az utolsó percben több hibás döntést is hozott, azonban a legutolsó másodpercekben még az egyenlítésért támadhattak, de a hárompontosuk szerencsére kimaradt. Végül egy szoros, izgalmakkal teli meccsen, nem kimondottan jó játékkal, de végig keményen küzdve sikerült 3 ponttal nyernünk.
Tatabányai Kenguruk KCKE – Szentendrei KSE: 67 - 70

Hétvégi menetrend:
2014.02.08. Szombat
2040 Budaörs, Ifjúság u. 6., Herman Ottó Általános Iskola
9:00 Budaörsi DSE - Szentendrei KSE Junior (PM)

2014.02.08. Szombat
2016 Leányfalu, Szt. Imre herceg u. 9.-11. Móricz Zsigmond Általános Iskola
16:30 Szentendrei KSE - Gödöllői Sportklub Kadet Lány
18:30 Szentendrei KSE - Monori SE NB II.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe