Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 23. 11:35, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A CimbaliBand Eurosonic-koncertje ismét a Petőfi Rádióban

A CimbaliBand Eurosonic-koncertje ismét a Petőfi Rádióban

Nagy sikert aratott a január eleji Eurosonic fesztiválon a CimbaliBand, ezért a koncertről készült felvételt a Petőfi Rádió március 31-én megismétli az Eleven című műsorban - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája szerdán az MTI-t.

A Petőfi Rádió színeiben a CimbaliBand képviselte Magyarországot a 2013-as groningeni Eurosonic fesztiválon, Európa legnagyobb showcase fesztiválján, ahol hatalmas sikerrel adtak koncertet a főtéren álló Nagyszínházban január 10-én.
Unger Balázsék 45 perces műsora nagy sikert aratott a helyi közönség soraiban, az egyetemi város nézőserege remek hangulatot teremtett a nézőtéren a CimbaliBand többnyire autentikus, magyar népi alapú és hangszerelésű, de izzóan temperamentumos dalainak hallatán.
Az európai közrádiós (EBU) producerek közül többen is (köztük a Eurosonic munkacsoport dán elnöke, Jan Sneum) végighallgatták a koncertet és gratuláltak a magyar közszolgálati rádió választásához. A koncertet a svéd közszolgálati SR rögzítette és a Petőfi Rádió Eleven című műsorában, január 18-án a Eurosonic tematikus napon már sugározta és március 31-én, ugyancsak az Elevenben megismétli a felvételt - olvasható a közleményben.
A hollandiai Groningen városában évről évre megrendezett Eurosonic Noorderslag Európa legnagyobb zenei fesztiválja, vására és konferenciája, amelynek keretében adták át az idén 10. születésnapját ünneplő EBBA (European Border Breakers Awards) díjakat, amellyel minden évben Európa feltörekvő tehetségei közül azokat jutalmazzák, akik már határokon átívelő sikereket mondhatnak magukénak.
A Petőfi Rádió felfedezettjei közül a Heaven Street Seven vehetett át korábban EBBA díjat. Négy nap alatt 304 ígéretes, feltörekvő európai együttes mutatkozott be a 45 nemzetet képviselő mintegy 35 ezer zenekedvelő és zenei szakember előtt összesen 48 színpadon, de a zenerajongók világszerte követhették az eseményeket. A Eurosonic fókuszában idén Finnország állt számos fellépővel, új helyszínként pedig a Groningeni Városi Múzeum jelent meg.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.