Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Június 10. 07:42, kedd | Helyi
Forrás: lvp/TDM Szentendre

A Dumtsa Forgatag könyvheti újdonságai - PROGRAMOK

A Dumtsa Forgatag könyvheti újdonságai - PROGRAMOK

Idén Szentendre is csatlakozik az Ünnepi Könyvhéthez, mely során június 13-tól 15-ig számtalan könyves program is várja az érdeklődőket a Dumtsa Forgatag keretein belül, a gyerekprogramok és koncertek mellett.

Ezen a héten immáron 85. alkalommal lesz Ünnepi Könyvhét, és hozzá kapcsolódóan a 13. Gyermekkönyvnapok. A több mint nyolc évtizedes múltra visszatekintő, Európában is egyedülálló irodalmi és könyves eseményhez a Dumtsa Forgatag keretein belül idén Szentendre is csatlakozik.
Így - a már megszokott iparművész és kézműves, valamint helyi termékeket kínáló kiállítókon kívül - június 13-15. között külön sátorral jelennek meg a rendezvényen városunk könyvesboltjai: a Fő téri Líra könyvesbolt a szentendrei Cerkabella könyvkiadóval karöltve, és a Bibliomán Kft. Völgyzugoly gyerekkönyvesboltja és antikváriuma.

A könyves sátrakon kívül vendég lesz a hétvége folyamán a Dumtsa Forgatagban a Pest Megyei Könyvtár, emellett képes bemutatók is várják a közönséget különböző szentendrei mesekönyv illusztrátorok alkotásaiból, próba jelleggel pedig felállítják a szervezők az első szentendrei utcai könyvespolcot, valamint vendégünk lesz a Csimota kiadó is, aki a Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház mesekönyveit mutatja be.

És ezzel az újdonságok sora még mindig nem ért véget, hiszen a legkisebbek újra birtokba vehetik a hétvégén a baba-mama sátrat, ahol szombaton a Bimbó utcai tagóvoda nevelői vállalták el a gyermekekkel való foglakozást, valamint kikerül a Dumtsa utca több pontjára egy-egy társasjáték asztal is a Magic Box játéksátrán felül.

Természetesen a koncertek sem maradnak el a hétvégén. A Fő téren június 13-án kerül sor a Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató döntőjére, a Tourinform iroda előtti színpadon pedig pénteken a Mira duó, szombaton pedig Török Ádám fellépését hallgathatják meg az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a