Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Augusztus 12. 14:15, hétfő | Helyi
Forrás: (x) Fesztiválsziget Esztergom

A Dunakanyar legnagyobb nyárzáró fesztiválja Esztergomban

A Dunakanyar legnagyobb nyárzáró fesztiválja Esztergomban

Augusztus 16-tól ötnapos zenei fesztivál és bornapok kezdődik Esztergomban, a neves fellépőket felsorakoztató programok a Rugby Club Hotelnél ezúttal egy nagy Szent István napi tűzijátékkal is kiegészülnek.

Az augusztusi Szent István napi rendezvényekre és bornapokra az Esztergomi Vitézek SE rögbicsapat Prímás-szigeti központjában kerül sor. A soron következő fesztivál fellépőinek meghívásánál a szervezők továbbra is előtérbe helyezték, hogy egy-egy zenei irányzat kiemelkedő sikerű képviselői lépjenek fel az ötnapos programsorozaton.

Péntek estének a ZUP nevű zenekar vág neki, őket a Kiscsillag követi. A Kiscsillag alternatív rockzenekart 2005-ben Lovasi András alapította. A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyven körüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost. Vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosának, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, hogy ugorjanak már össze egy próbára. Mindez olyan jól sikerült, hogy hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora, és most ellátogatnak hozzánk Esztergomba is.
Ezt az estét a Guca Partyzans Brass Band zárja.

Szombaton ismét igazi különleges koncertekre és programokra invitálják a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyókat a szervezők. Ezen a napon Bio-Tech USA erőemelő bajnokság várja a legkeményebbeket, majd hallhatjuk a 4 NON BLUE zenekart, őket követi a Bon-Bon, amely pedig egy szuperkoncerttel készül a nagy napra. Az este hajnalig tartó Retro discoval záródik.

A Dunakanyar legnagyobb fesztiválja Esztergomban

Vasárnap sem egy unalmas nyári hétvégi nap lesz. Zenés táncbemutató után Filip Gyuri Band (AC/DC műsora) lesz a bemelegítés az ország egyik legismertebb zenekara, vagyis a Tankcsapda előtt, akik két órás ütős koncerttel készülnek a helyszínre kilátogatóknak. Az estét a Holy Shit zenekar vezeti le.
Hétfőn továbbra is mozgalmas programokkal folytatódik a rendezvény. Egész napos Borfesztivál mellett - melyen a legjobb magyar pincészetek képviseltetik majd magukat, táncbemutatók, zumba-, kangoo órák, Fabók Mancsi báb előadás színesítik a programokat az esti koncertek előtt. A hangulatért ezek után Szandi, Somló Tamás és a Zenakar, illetve az In Diretta lesz a felelős. Az este egyik fénypontja pedig a Tűzijáték és Lézershow lesz, amit a Rugby Club Hotel pályánál terveznek a szervezők.
Az ötnapos eseménysorozat levezetéseként is folytatódnak a programok kedden. Borfesztivállal párhuzamosan zenés programok, Keresztes Árpád bordalok és a Rock’N Roller előadásán szórakozhatunk az est zárásáig.

A rendezvényre kedvezményes bérletvásárlási lehetőséget biztosítanak a szervezők. Elővételi jegy és bérletvásárlás itt lehetséges.

További információ Fesztiválsziget Esztergom honlapján.


A fesztivál programja

PÉNTEK
18.00 ZUP
21.00 KISCSILLAG
23.00 GUCA PARTYZANS BRASS BAND

SZOMBAT:
12.00 BIO-TECH USA ERŐEMELŐ BAJNOKSÁG
18.00 4 NON BLUE
21.00 BON-BON SUPER KONCERT
23.00 RETRO DISCO

VASÁRNAP
14.00 ZENÉS TÁNCBEMUTATÓK
18.00 FILIP GYURI BAND (AC/DC MŰSORA)
21.00 TANKCSAPDA
23.00 HOLY SHIT

HÉTFŐ
10.00 EGÉSZ NAPOS BORFESZTIVÁL
13.00 HAPPY BAND
15.00 ZUMBA, KANGOO ÉS ROCK'N ROLL TÁNCBEMUTATÓ
16.00 FABÓK MANCSI BÁB ELŐADÁSA
18.00 SZANDI
19.00 SOMLÓ TAMÁS ÉS A ZENEKAR
21.30 INDIRETTA

KEDD
10.00 EGÉSZ NAPOS BORFESZTIVÁL
14.00 ZENÉS PROGRAMOK
16.00 KERESZTES ÁRPÁD BORDALOK
17.00 ROCK'N ROLLER

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: